På en kryssning, Vad är en mellanlandning?

October 25

En mellanlandning på en kryssning är en planerad dockning vid olika punkter av intresse som gör att personer som tar kryssningar till närmare besöka städer eller ibland privata öar eller djurliv konserver. När du tar en kryssning, är det en bra idé att inte bara forska kryssningen, men också några landning platser så att du kan planera tid att besöka de stora attraktionerna på dessa platser. Det är också väldigt viktigt att ha ditt pass med dig om du vill gå av kryssningsfartyget. Observera att lagar för pass har förändrats och Mexiko och Kanada nu båda kräver amerikanska medborgare att ha pass innan de kommer in sina länder. Därför, om du planerar att gå i land på en mellanlandning, du kan mycket väl behöva ditt pass för att göra det, och kryssningsfartyg kan dessutom kräva att du ta med ditt pass i händelse av ett oplanerat stopp eller dockning.

Uppehåll kan vara från några timmar till flera dagar och vanligtvis motsvara längden på kryssning. Två veckor eller längre kryssningar kan ha flera stopp, eller kan docka för ett par dagar på städer eller platser med en hel del sevärdheter att besöka. Korta kryssningar på mindre än en vecka kan erbjuda en enda mellanlandning, och varaktigheten av dockning kan begränsas till några timmar. När kryssningskajer i flera dagar, kan du välja att stanna på skeppet, eller ibland resenärerna gå inlandet och bo på orter och hotell utanför fartyget.

Förutom att forska platser för mellanlandningar, den smarta kryssaren vet att han eller hon kommer att spara pengar genom att gå flera block inlandet innan shopping eller ta transport. Taxi, restauranger och affärer i närheten av fartygets brygga punkt tenderar att vara dyrast. Om du stoppar i en stad plats, försök gå omkring 03:57 kvarter från fartyget för bättre priser.

En kryssning landning kan erbjuda dig möjligheter att ta guidade turer i orter. Om du inte har forskat din resa i förväg, kan detta vara ett bra sätt att se de stora sevärdheterna. Det garanterar också att du får tillbaka till skeppet innan det ger dig iväg till nästa plats. Det är väldigt viktigt att hålla i samklang med den tidsram som du måste besöka en plats. Se till att din klocka är inställd för att motsvara den tid på kryssningsfartyg och inte vara beroende av klockor vid mellanlandning destinationer, eftersom tidszoner kan skilja. När du vet de specifika timmar tillgängliga att besöka stopp, kanske du vill ställa din klocka att larma en timme eller två innan du har att komma tillbaka till fartyget.

Om du har en svår tid med sjösjuka, och du har just löst det på fartyget, kan stopp vara till din nackdel. Det kan ta ett tag att få din "mark ben" tillbaka efter flera dagar på ett fartyg, och du kan då behöva justera till fartygets rörelser när du återvänder till fartyget. Om sjösjuka är ett betydande problem, kanske du vill hoppa avstigning från fartyget vid en mellanlandning och stanna kvar på skeppet. Det finns gott om människor som inte får utanför fartyget vid stopp och det finns en uppsjö av aktiviteter ombord för dem som inte vill besöka en stad. Å andra sidan, bara kryssningsfartyg tillåter dig möjlighet att se intressanta platser från ombord på fartyget, och stopp kan avsevärt berika en resa genom att ge dig en närbild erfarenhet av en stad, fantastisk ö, eller naturlig plats.

  • Kryssningspassagerare bör veta den lokala tidszonen när på en mellanlandning.
  • Kryssningsresenärer kan behöva sina pass om de planerar att gå av fartyget vid en mellanlandning.
  • En mellanlandning låter kryssningsfartyg passagerare möjlighet att utforska aa hamnstad eller privat ö.
  • Stränderna är populära stopp på en kryssning.