Vad är en Flap-Neck Chameleon?

October 24

Klaffen-neck kameleont är en typ av kameleont hemma i Afrika. De är i allmänhet grön eller gul-grön i färg, även om, i likhet med andra kameleonter, de är i stånd att ändra deras färg. Klaffen-neck kameleont får troligen sitt namn från de flikar av lös hud som hänger från dess hals. De föredrar generellt klimat där temperaturen varierar mellan 78 och 85 grader Fahrenheit (25,5-29,4 C) i dag, även om de oftast tål betydligt kallare och något varmare temperaturer.

När hålls som husdjur, bör den genomsnittliga flik-neck kameleont förses med en UVA / UVB solar lampa. Tillgång till lampan skulle vara tillgänglig för 12 till 14 timmar varje dag. Dessa ödlor föredrar en något fuktig miljö, så att terrariet bör misted ungefär var tredje dag, och en källa till rinnande vatten bör vanligtvis ingå däri. På natten, bör deras livsmiljö temperatur normalt sänkas till ca 70 till 75 grader Fahrenheit (21,1-23,8 C). Dessa ödlor når vanligtvis en längd på 11 till 13 inches (27,9 till 33,02 cm), och därför i allmänhet kräver ett minimum vivarium storlek på 2 meter, med 2 avgift, med 3 meter (60, med 60, med 91,4 centimeter).

Dessa ödlor äter vanligtvis insekter, i allmänhet skalbaggar, flugor och gräshoppor i det vilda. I fångenskap kan klaffen-hals kameleont utfodras med maskar och syrsor, även om de kräver i allmänhet ett näringstillskott av kalcium. I sin naturliga miljö, dessa ödlor lever normalt i träd. Ett sällskapsdjur klaff-neck kameleont kan därför erbjudas kvistar, växter eller andra grejor för att tillfredsställa sina klättring instinkter. Dessa ödlor har oftast fem långa tår per fot, och en lång, curling svans, som de ofta använder för klättring.

Klaffen-neck kameleont kommer vanligtvis para i slutet av våren eller försommaren. Hanar förändras vanligtvis sin hudfärg som en del av uppvaktning ritual. Honan kommer vanligtvis bär sina ägg inuti hennes kropp för tre eller fyra månader, under vilken tid hennes hud är oftast ganska mörk i färgen. Den kvinnliga klaff-ringad kameleont bedöms kunna lägga upp till 60 ägg per parningssäsong, som hon brukar begraver i fuktig jord. Äggen kommer normalt kläcks nio månader till ett år senare.

Dessa ödlor är kända för sin förmåga att ändra sin hudfärg, vilket vanligtvis sker när de känner sig hotade eller upprördhet. Dessa ödlor kan också göra sig mörkare eller ljusare som ett sätt att reglera sin inre temperatur. När för kallt kommer Chamaeleo dilepis göra sig mörkare för att absorbera mer värme från solen; när alltför varmt, kommer det att göra sig lättare i syfte att återspegla mer värme och svalka.

  • Flap-ringad kameleonter i fångenskap ofta utfodras syrsor.