Vad är Amfetamin Återkallelse?

October 21

Amfetamin tillbakadragande är på väg att bli fri från amfetamin missbruk. Amfetamin är en grupp av stimulantia, och den vanligaste missbrukas är metamfetamin, som också är känd av gatunamn hastighet, is och crystal meth. Amfetamin uttag kan resultera i symptom som depression, ångest och aggression.

Människor som är beroende av amfetamin går igenom flera stadier av tillbakadragande, och var och en av dessa faser har olika effekter på kroppen. Det första steget varar 1-3 dagar. En missbrukare kropp går igenom processen att "komma ner" från de stimulerande effekterna av drogen i dessa första dagarna. Han eller hon kan vara sömnig, uppvisar utmattning eller känner sig deprimerad.

Det andra steget varar i ungefär en vecka. Under denna tid kan missbrukaren får starka cravings för drogen. Han eller hon kanske inte kan koncentrera sig eller sova ordentligt. Missbrukaren kan också ha humörsvängningar och även känna paranoia. Han eller hon kan vara ovanligt hungrig och känner värk och smärta.

Det tredje steget varar i ungefär tre veckor. Missbrukaren kan ibland fortfarande tycker att han eller hon gjorde i det andra steget, cravings kan fortfarande vara närvarande, och han eller hon kanske inte kan sova ordentligt. Vid denna punkt, bör missbrukaren vara kommer ut av försöken i den andra etappen och kunna hantera symtomen bättre än tidigare.

Den sista etappen av amfetamin uttag varar så länge som tre månader efter start av processen. Personen bör återvända till normala sömnmönster, och hans eller hennes humör bör förbättra. Han eller hon ska också känna sig mer aktivt än tidigare och generellt känner i bättre fysisk och psykisk kondition. Intensiteten i uttagsprocessen beror på hur lång tid som missbrukaren har använt drogen och på andra faktorer, såsom fysisk och psykisk hälsa och psykologiskt stöd.

En person går igenom amfetamin indragning kan stödjas med hjälp av flera hjälpmedel. En missbrukare måste omges av omtänksamma människor och bör skära sig själv bort från andra missbrukare och källor av läkemedlet. Han eller hon kan också få hjälp av en läkare eller ett beroende organisation. Medicinering kan ibland hjälpa lindra symptomen på abstinens.

Den medicin som är föreskriven för återkallelse kan omfatta lugnande medel för att hjälpa sömnen och antidepressiva medel för att öka stämningen. Faran med medicinering är att missbrukaren kan bli tvär beroende av dessa receptbelagda mediciner. Dessutom visar forskning att antidepressiva medel inte ensamt kan förbättra en missbrukare erfarenhet under tillbakadragande. Istället för dessa läkemedel, kan en missbrukare välja avslappningsövningar eller naturläkemedel för att lindra uttagsprocessen.

  • Amfetamin, men beroendeframkallande, kan användas för att behandla narkolepsi.
  • Sömn stöd kan förskrivas för amfetamin tillbakadragande.