Sektor ETF: The Next Hot Industri

December 20

En fara för ETF: er är deras förmåga att låta dig enkelt köpa i sektorer, vilket kan vara farligt om det leder till spekulationer. Det finns ingen tvekan om att människor som delar sina portföljer till stora / små / värde / tillväxt är mycket mer sannolikt att vara långsiktiga investerare med långsiktiga strategier än är människor som köper i sektorer.

Kommer din valda sektor ETF utföra?

Sektor fonder är ofta köps av investerare som tror att de vet vilka sektorer (eller sektorer inom specifika länder, till exempel ekonomi i Brasilien) kommer att lysa, och goshdarnit, kommer de att dra av den. Tyvärr, de är ofta fel.

Det var en gång en dag när miljö tjänsteföretag, i kraft av insikten att föroreningarna blev ett allvarligt problem, skulle vara ett säkert kort. Men sedan, hör och häpna, miljömässiga tjänsteföretag allvar släpat den totala marknaden för år.

Då var informationsteknik som inte kunde möjligen misslyckas att överträffa, ännu för tre brutala år (2000-2002), föll teknologisektorn som hagel. För närvarande är materialsektorn den som folk hälla pengar i. Vem vet vad nästa stora marknaden kommer att bli?

ETF: er för momentum ryttare och värde investerare

Intressant, medan de flesta investerare är momentum investerare - de tenderar att köpa vad som är hett - andra investerare leta efter vad som inte, på teorin att allt återgår till medelvärdet. De två lägren är evigt handel branschfonder och tillbaka.

Just nu är de momentum investerare köper material och energi; botten matare (som föredrar att se sig själva som värde investerare) köper ekonomi och bostadsbyggande. Lyckligtvis (eller tyvärr), det finns ingen brist på ETF: er för att behaga båda folkmassor.

Obs: Det är inte att säga att varken fart investera eller köpa upp ner-och-ut industrin har ett värde. Båda strategierna har varit kända för att tjäna pengar. Men sådana strategier kan inte göras huller om buller. Precis som alla andra typer av investeringar, kräver de noggrann eftertanke och studier. Många snabba handlare sektorn är inte så djupa tänkare.

Du kan säga att sektorn spekulationer - eller spekulationer av något slag - är riskabelt. Men hur använder ETF sektor som buy-and-hold instrument? Även om få människor gör det, kan en buy-and-hold portföljen vara lika enkelt och effektivt uppdelad efter bransch eftersom den kan genom investeringsstil? Det är möjligt att göra sektorn investerar rätt, bara vara försiktig.