Vad är ett pelarbord?

December 19

En piedestal tabell är en tabell som är uppburen av en bred central kolonn fäst till en uppsättning fötter. Termen används också ibland för att hänvisa till höga, smala bord som liknar klassiska piedestaler, oavsett om de har en central kolumn. Pelarbord finns i en rad olika former, storlekar och stilar för att samordna med ett sortiment av rumsdesigner. De flesta möbelaffärer lagerför dem, och det är också möjligt att specialbeställa en specifik pelarbord, om så önskas; vissa människor också njuta av att göra dessa tabeller själva, eftersom de kan göra bra inledande träbearbetning projekt.

En av de främsta fördelarna med ett pelarbord är att den har en liten plats, tack vare den enda kolumn support och typiskt smala fotavtryck stödfötterna. Detta kan vara mycket användbart i vissa inställningar, och det gör rengöringen runt bordet mycket lättare, som städare behöver inte navigera benen på bordet för att få under den. Designen är också oftast relativt stabil, med stödfötter fördela vikten jämnt för att hålla bordet tippar.

Många människor använder piedestal tabeller som matsal bord. Den centrala stödpelaren tillåter människor att ordna stolar och middagsgäster utan att behöva oroa sig för konflikter med bordsbenen. Mindre piedestal tabeller kan också göra utmärkta enstaka tabeller, ger ett litet utrymme att placera diverse artiklar eller för att visa olika artefakter och nyfikna. Den lilla fotavtryck pelarbord design är användbart i trånga korridorer och trånga rum, skapa lite andrum genom att bli av utrymmeskrävande bordsben.

När du letar efter en pelarbord att köpa, inspektera montering av tabellen noga och se till att den är stabil på fötter. En tre footed design är ofta mest stabila. Om du kan, lägga vikt på kanten av bordet för att se till att det inte dras över och kontrollera alla skarvar i konstruktionen för att se till att de är ordentligt tätade. Om tabellen kommer med blad som gör det möjligt att expandera, sätta bladen in och kolla för stabilitet igen, som vissa designers inte kompensera för den större storleken på en utökad tabell med en bred bas för att fördela vikten.

Du kanske också vill tänka på hur tabellen passar in i din befintliga design system. Många piedestal bord finns i flera utföranden, till exempel, så om du gillar designen av ett bord, men inte färgen, kan du be om mörkare eller ljusare varianter. Du kan också hitta piedestal tabeller som har ristade eller målade med olika prydnads mönster, förutom på mycket minimalistisk design som passar in bättre med en enkel estetisk.