Rengöring Uppfart

January 11

Har du krita ritningar av många färger på din uppfart, indikerar att du har små barn i ditt hem? Kanske du har en hög med kompost i ett hörn av din uppfart, väntar på dig att transportera skottkärror fulla av grejer att sätta runt dina rabatter och träd, och kompost har målat din uppfart brun. Eller kanske din tonåring beslutat att ändra oljan i sin bil, och nu finns det en stor oljefläck på din uppfart. Om du använder din uppfart för andra än en plats att parkera bilen ändamål, då behöver du förmodligen att rengöra den. Här är några praktiska tips som hjälper dig att hitta en lösning för att rengöra din uppfart:

  1. Innan du försöker rengöra fläckar, ta bort alla uppenbara skräp, smuts, löv och kvistar, Använd en standard halm kvast eller en push kvast att helt sopa och damm hela ytan.
  2. Använd din trädgårdsslang att väta uppfarten ordentligt, med den svåraste sprut miljö med din trädgårdsslang munstycke för att tvätta bort smuts och grime.
  3. Låt uppfarten torka helt innan man kan avgöra om fläckarna är.
  4. Häll cola på fläckarna, vilket gör den för att ställa över en natt. Om din uppfart är sluttande, blanda en pasta av cola och bakpulver och applicera lösningen på fläckarna, vilket gör den för att ställa över en natt.
  5. Blanda en hink full med tvål, varmvatten, med hjälp av större delen av tvål, och tillämpa denna lösning på cola-och-bakpulver lösning, skur den med en hård borste.
  6. Skölj fläckarna med din trädgårdsslang.
  7. Om du har svåra fläckar, använd en pasta av vanliga rengöringsmedel, såsom Soft Scrub eller komet, eller maskindiskmedel, blanda till en pasta och agitera det i fläckarna med en hård borste. Kombinera aldrig rengöringsmedel. Prova en, skölj sedan. Om man inte fungerar, prova en annan.
  8. Om fläckar kvarstår, gå till din lokala hem förbättring butik och köpa en speciellt framtagen produkt för rengöring av uppfarter och följ tillverkarens anvisningar.
  9. För svåra oljefläckar, använd trinatriumfosfat-brukar kallas TSP-gör det möjligt att stå på den våta ytan i minst trettio minuter. Med hjälp av en styv kvast, skrubba TSP i fläcken och skölj noggrant.
  10. Som en sista utväg för fläckar som helt enkelt inte kommer att vika, använder saltsyra och en högtryckstvätt. Om du måste använda saltsyra, rådgöra med en professionell om hur man korrekt använder kemikalien, och alltid bära skyddsutrustning och hålla den medvetna från djur och barn.

Vid användning av farliga kemikalier såsom TSP eller saltsyra, alltid använda skyddsutrustning såsom skyddsglasögon, tunga gummihandskar och skyddskläder. Eftersom TSP och saltsyra är sådana farliga produkter, använda dem som en sista utväg, och aldrig tvätta dem ner en storm avlopp. Efter att ha använt kemikalier för att rengöra din uppfart, använd alltid en generös mängd bakpulver att neutralisera kemisk påverkan.