Hur gör jag Konvertera AVI till RMVB?

January 1

Om du vill konvertera en Audio Video Interleave (AVI) fil till en Realmedia Variable Bitrate (RMVB) fil, kan detta lätt göras med hjälp av ett program som laddas ner. Det finns många program som kan konvertera filer från ett format till ett annat, och vissa är tillgängliga gratis. De flesta av de program som kommer att konvertera AVI till RMVB kräver bara några enkla steg för att konvertera en fil. Det är också viktigt att känna till för- och nackdelar med att konvertera AVI till RMVB innan så sker.

AVI är ett vanligt format för digital video och infördes först 1992. Det anses en äldre bror till många andra format, men det är inte nödvändigtvis föråldrad. Den har överlägsen videokvalitet och är en favorit för säkerhetskopiering av DVD (DVD). Nackdelen till AVI-filer är att deras storlek gör dem mindre än perfekt för att dela på nätet, eftersom större filer tar längre tid att ladda upp.

RMVB är en nyare videoformat som skapats speciellt för att möta kraven från online streaming. RMVB filer har en filstorlek ungefär hälften av AVI-filer, och de kan strömmas i realtid. Vissa bildkvaliteten går förlorad, men i utbyte mot denna effektivitet. RMVB filer är mycket populär för att distribuera innehåll från Asien, framför allt kinesiska tv-serier och japanska anime visar.

Den som vill dela videoklipp på nätet kommer att tycka att RMVBâ € s relativa litenhet och realtids streaming kapacitet gör den till en idealisk format för detta ändamål. Du kan göra en AVI-fil redo för realtids streaming genom att använda ett program för att konvertera AVI till RMVB. Den förnedrande av bildkvaliteten kan anses försumbara jämfört med de fördelar som uppnås när du konverterar AVI till RMVB.

Att konvertera AVI till RMVB, måste du ha AVI-fil som lagras på din hårddisk. Du behöver sedan att söka efter ett program som kan konvertera videofiler från ett format till ett annat. Kontrollera att Converter stöder specifikt AVI som en källa format och RMVB som destination format.

Ladda omvandlaren programmet från en betrodd webbplats och installera den. Efter installationen, starta programmet och börja med att välja din AVI-fil för konvertering genom programmet. Välj RMVB som din tilltänkta destination format. Ställ utgångs plats för var du vill att filen ska sparas, till exempel skrivbordet eller en lätt hitta mappen.

Du kanske vill ändra ytterligare inställningar i programmet också, till exempel ändra storlek på filen och ändra bitrate. Kom ihåg att växla ändra storlek på om du vill att videon ska göras mindre, eftersom det kommer att hålla sin ursprungliga storlek annars. Att välja en högre bithastighet innebär en proportionellt större filstorlek efter konvertering. När du har gjort dina val klickar du på kommandot för att få programmet börja konverteringen, och vänta på programmet att behandla din fil. När den är klar kommer din RMVB fil vara redo för realtids streaming.