Hur väljer jag det bästa hem stationär dator?

January 9

Ett hem stationär dator kan vara en investering för ett hem affärssystem, eller den kan användas för persondatorer och lagra viktiga data som foton och videor hemma. Den tillåter användare att ha tillgång till Internet, och fungerar som en av de viktigaste formerna av underhållning i många hem. Att välja ett hem stationär dator är ofta en svår uppgift, eftersom det finns så många alternativ och variabler tillgängliga att välja mellan. Köpare tänker oftast att hålla ett hem stationär dator i flera år, så hållbarheten är ofta lika viktigt som de många funktioner som en PC erbjuder.

Den bästa hem stationär dator bör ha tillräckligt med lagringsminne att tjäna Usera € s behov. Om köparen tar många familjefoton och hemvideofilmer, och har en stor samling av MP3-filer och digitala filmer, är det nödvändigt med en stor mängd minne. Många stationära datorer är utrustade med ett minimum av 500 GB minne, vilket inte kan vara tillräckligt om köparen vill lagra en bred samling av musik och andra digitala medier. Minnet kan ibland uppgraderas i en PC, även om ett enklare alternativ är att köpa en extern hårddisk.

Ett hem stationär dator bör ha tillräckligt med RAM för att stödja de program och program användaren har. En större mängd RAM är nödvändig för att redigera video, köra avancerade videospel och utföra andra uppgifter. Datorer kommer ofta med 2 GB, 4 GB, 6 GB eller 8 GB RAM, och användarna har möjlighet att uppgradera detta om de vill.

Grafikkortet är en ofta förbisedd komponent i ett hem stationär dator. En mer sofistikerad grafikkort kan låta användaren köra en större och mer kraftfull monitor, strömma filmer, spela spel och köra flera program samtidigt. En dator kan uppgraderas för att köra ett mer kraftfullt grafikkort efter itâ € s köpt, men en ny intern strömförsörjning krävs ofta för att datorn ska kunna köra det nya kortet.

Eftersom ett hem stationär dator används ofta i underhållningssyfte, bör det inte komma utrustade med möjlighet att spela de senaste typer av digitala medier. Köpare ser ofta för en dator som kan köra CD, DVD och Blu-Ray-skivor, och förmågan att skriva CD och DVD för lagringsmedia är ofta viktigt också. Den bästa hem stationär dator bör också komma med tillräckligt USB-portar för anslutning av kameror, videokameror och annan kringutrustning för att ladda upp personliga bilder till den.

  • Ett hem stationär dator behöver tillräckligt med minne (RAM) för att stödja användarens program.
  • Ett bra hem stationär dator bör ha ett tangentbord som är bekväm att använda.
  • Ett hem stationär dator bör ha en tillräckligt stor hårddisk för avsedd användning.
  • Installera ytterligare RAM kan bidra till att öka datorns hastighet.
  • Innan du gör ett köp, se till att en dator teknik är aktuell.