Vilka är de olika typerna av hjärnskakning behandling?

December 5

Det finns två grundläggande typer av behandling för en hjärnskakning: hem och medicinsk behandling. Hemma kan du oftast behandla en hjärnskakning genom att tillämpa is, vilket kan hjälpa till med svullnad och obehag. Du kan också använda en over-the-counter (OTC) behandling såsom paracetamol för smärta, få massor av vila och dricka mycket vätska. Såvitt medicinsk behandling som är berörd, en läkare undersöka dig och köra tester för att kontrollera omfattningen av dina skador. I de flesta fall kommer han att rekommendera samma behandlingar du skulle använda hemma, till exempel vila och en OTC smärtstillande.

Resten är oftast den viktigaste hjärnskakning behandling. Efter en hjärnskakning, är en patient brukar rekommenderas att undvika fysisk ansträngning. En individ med detta tillstånd kan anta att det är okej att fortsätta regelbundna mentala aktiviteter efter en hjärnskakning, men det är oftast inte fallet. Läkare rekommenderar ofta en minskning av aktiviteter som kräver mental ansträngning också. Till exempel kan en läkare rekommendera att en patient minskar sin skola eller anställnings arbetsbelastning tillfälligt. I själva verket kan en läkare även rekommendera att en patient minskar sin TV att titta på och videospel spela också.

Hjärnskakning behandlingen kan även innefatta användning av smärtstillande. Ofta är hjärnskakningar i samband med huvudvärk, och med hjälp av ett smärtstillande kan hjälpa en patient känner sig mer bekväm som han återhämtar sig. Även om många olika receptfria läkemedel kan vara användbar för andra typer av förhållanden, läkare rekommenderar ofta att patienter väljer paracetamol för att hantera den här typen av huvudvärk smärta. Detta beror på det faktum att andra smärtstillande, såsom aspirin och ibuprofen är associerade med ökad blödning, vilket kan vara problematiskt efter en hjärnskakning.

Användningen av is efter en hjärnskakning kan bidra till att minska svullnad, om en person har ett blåmärke på skadeplatsen. I de flesta fall är det bäst att linda isen i en tvättlapp eller annan typ av material istället för att placera isen direkt på patientâ € s hud. En individ kan hitta denna behandling är mest användbart när den tillämpas direkt efter skadan och i cirka 20 minuter varje par timmar därefter. Vanligtvis är det maximal nytta av denna hjärnskakning behandling som gjorts vid första dagen efter att ha skadats.

Om patienten söker medicinsk behandling utöver egenvård i hemmet, kan en läkare undersöka honom och köra tester för att bedöma omfattningen av hans skador. Om han har skärsår eller blåmärken, kan läkaren behandla dem också. Efter dessa steg, är den medicinska behandlingen för en hjärnskakning oftast mycket samma som egenvård behandlingsmetod, inklusive vila och smärtlindring.

Hjärnskakning behandling omfattar vanligtvis övervakar patienten för förändringar i beteende och kondition. I många fall kan denna övervakning ske i patientâ € s hem. I vissa fall är dock den patientâ € s skador avseende tillräckligt att han måste stanna på sjukhus för övervakning.

  • Om en idrottsman misstänks ha en hjärnskakning, bör de tas bort på spelplanen omedelbart.
  • Det är viktigt att vila mycket med en hjärnskakning.
  • Efter ett slag mot huvudet, är det en bra idé att ta över disk smärtstillande och dricka mycket vatten.
  • En MR-undersökning av hjärnan kan användas för att avgöra hur allvarlig en hjärnskakning.