Vad är en Pris Protection-garanti?

December 2

En prisskydd garanti sträcker försäkringar till en konsument som efter att köpa ett objekt, om kunden finner samma objekt billigare från en annan leverantör, den ursprungliga säljaren kommer att matcha priset genom att återbetala mellanskillnaden till köparen. Vissa leverantörer annonsera en ännu större erbjudande, till exempel en "115% prisskydd garanti", vilket indikerar att de kommer att återbetala mellanskillnaden plus 15% för att ge kunden en ännu djupare rabatt. En tids återhållsamhet på 30 dagar är typiskt, och andra villkor gälla som kan variera bland återförsäljare.

En prisskydd garanti ger ett kraftfullt incitament för att bygga nätet kundlojalitet i en ekonomisk modell som möjliggör enkel jämförande shopping och mycket konkurrenskraftiga priser. Redan innan en kund köper ett objekt, kan han eller hon använda garantin för att be en säljare för att matcha ett lägre pris.

I vanliga konsumenter tenderar mot varumärket och leverantörslojalitet när varumärket eller säljaren ger goda service och en positiv transaktionshistorik. Några av de saker som håller konsumenter kommer tillbaka till en leverantör är snabb frakt med rimliga fraktkostnader, generösa återvändandepolitik, och god kundservice. Om en konsument finner dessa faktorer i en leverantör som också erbjuder ett prisskydd garanti, är chansen större att konsumenten kommer att vara en lojal (upprepa) kund. I stället för att köpa ett objekt hittade billigare någon annanstans, kommer kunden att vara mer benägna att föra priset tillbaka till säljaren.

Medan konkurrenskraftig prissättning är en av de största anledningarna konsumenterna sprida sina dollar mellan detaljister, det finns många fördelar med att köpa från samma leverantör upprepade gånger. Upprepa inköp är enklare och snabbare för konsumenten: i de flesta fall att kunden har ett etablerat konto hos kreditkortsnummer och leveransinformation redan på fil. Upprepa inköp minskar integritetsfrågor: färre leverantörer har personlig information om kunden. Slutligen upprepade köp är mindre stressigt på konsumenten: en positiv historia av tidigare transaktioner existerar. I många fall, denna garanti avlägsnar den enda verkligt incitament för en nöjd kund att gå någon annanstans.

Även om dessa program är bra för konsumenterna, måste återförsäljarna skydda sig mot bedrägerier för att kunna fortsätta att erbjuda sådana program. Några av de villkor som normalt gäller för ett prisskydd garantiprogram är att påståenden om ett lägre pris måste vara lätt verifierbara av säljaren; produkten måste finnas i lager på det angivna priset; och produkten måste vara i ny (oöppnad) skick. Modell nummer måste matcha exakt och andra faktorer och villkor kan också gälla. Läs varje leverantör policy noggrant.

Många verkliga återförsäljare erbjuder även liknande garantiprogram som gäller mot andra verkliga återförsäljare. Med andra ord, kommer de att hedra ett lägre pris finns på en konkurrent på gatan eller över staden, men kan inte förlänga erbjudandet till lägre priser finns online. Online återförsäljare har drastiskt olika säljmodeller som, i många fall, inte kräver stora staber eller kommersiella byggavtal som sina verkliga motsvarigheter.

Nästa gång du vill köpa ett objekt, ser att se om säljaren erbjuder en prisskydd garantiprogram. Var noga med att kontrollera hur länge garantin varar, och vilka villkor som gäller. Sedan hitta det bästa priset på ditt objekt och ta den tillbaka till säljaren av valet. Om du bryr dig att, titta på för det bästa priset på objektet under de kommande 30 dagarna för att dra full nytta av din prisskydd garanti.

  • I vanliga konsumenter tenderar mot varumärket och leverantörslojalitet när varumärket eller säljaren ger goda service och en positiv transaktionshistorik.
  • En prisskydd garanti ger ett kraftfullt incitament för att bygga nätet kundlojalitet.