Vad finns brask Rökare?

August 9

Det finns tre grundläggande typer av kött rökare: vedeldade sådana, gasgrillar, och de nyare vatten rökare. Traditionalister fortfarande gynnar tekniken och smaka att trä brinnande modeller ger. Dessa använder kol, trä eller träpellets att långsamt koka en mängd kött. Normalt folk som älskar att laga mat med sina vedeldning modeller föredrar större köttbitar, såsom plattor av revben, briskets, kotlettrad stekar eller rumpa och axel nedskärningar. Både nötkött och griskött är populära val för att laga mat på ett sådant rökare - liksom hela kycklingar och kalkoner.

Rökare är inte samma sak som din bakgård grill eller hibachi. De flesta vedeldade dessa är inte bärbar och många av dem väger så mycket som 200 pounds (90 kg). De är gjorda av olika metaller - vissa är så enkelt som 50-gallon (190 liter) ståltrummor omvandlas till rökare, medan den avancerade vedeldning rökare polerat rostfritt stål högteknologiska underverk. Vare hemgjord eller top-of-the-line, de har tre grundläggande komponenter: ugnsrummet, eldstaden och röken skorsten.

Ugnsrummet är det område där köttet placeras att laga mat. De flesta BBQ kockar börjar deras kött nära värmekälla, som kallas eldstaden, och flytta kött ifrån värmekällan för att avsluta dem. Det är cirkulationen av värme och rök i ugnsutrymmet som förmedlar de rökiga grill smaker under tillagningen.

Eldstaden i trä begrava rökare är källan till värme för att laga kött. Eftersom det ligger på ena sidan eller den andra av ugnsutrymmet och elden inte kommer i direkt kontakt med köttet, är denna metod för matlagning kallas, indirekt grillning. När kött är grillad, placeras de direkt på eld, så det tar mindre tid att laga mat. När kött röks i trä brinnande enheter, tar de längre tid att laga mat på grund av den indirekt värme, men resultatet är mer anbud och flavorful kött.

Röken skorsten på vedeldade rökare normalt ligger på motsatt sida av eldstaden. En effektiv rök skorsten är utformad för att hålla kvar den värme som behövs för att hålla temperaturen konstant; de tillåter också fritt luftflöde som hjälper till att hålla elden blåst och röken cirkulerar att ge önskad rökiga smak.

  • En hel kyckling kan gnidas med kryddor och tillagas i en vedeldad rökare.
  • Den typ av trä som används i en rökare kan påverka smaken på köttet.
  • Många rökt kött är kryddat med en torr rub innan de placeras i en vedeldad rökare.
  • Vissa vedeldade rökare använder kol för att tillaga kött.