Hur väljer jag det bästa klassiska motorcykeldelar?

July 27

Söker klassiska motorcykeldelar kan vara svårt, särskilt om du inte vet vad du letar efter. Det bidrar till att lära sig så mycket som möjligt om din klassiska motorcykel så att du har en bättre förståelse av de delar som ingår i den ursprungliga modellen. Genom att känna till de ursprungliga delarna och deras funktion, kommer du att vara mer benägna att hitta klassiska motorcykeldelar att ersätta dem, eller moderna delar som fungerar lika bra. De bästa delarna kommer också att bero på varför du ska byta delarna i första hand. Estetiska förbättringar, till exempel, kan kräva en annan del än en funktionell uppgradering.

Bestäm om du letar efter original klassiska motorcykeldelar, eller om reproduktioner kommer att vara tillräckliga. Originaldelar kommer väldigt ofta vara mycket svårare att få tag på, och du kan behöva besöka junkyards, antikhandlare, vintage motorcykel återförsäljare eller online-resurser för att köpa vintage delar. Var noga med att forska så mycket som möjligt om de delar, eftersom många återförsäljare kommer att försöka passera ut reproduktioner som originalen. Ju mer du vet om den del, desto mer sannolikt är det att du ska kunna känna igen en reproduktion. Glöm den del du köper är i tillräckligt bra skick att den kan användas på din motorcykel under en lång tidsperiod.

Ibland är det acceptabelt att använda reproduktionsdelar istället för klassiska motorcykeldelar. Detta är vanligast när klassiska motorcykeldelar inte kan hittas eller inte längre existerar, eller om de klassiska delarna var inte hög kvalitet nog att börja med. Nyare delar kan vara ett värdefullt uppgradering både vad gäller estetik och funktion. När du väljer delar som är reproduktioner, se till att välja delar som passar din klassiska motorcykel ordentligt, eller kan manipuleras för att göra det. Detta kan ta lite forskning så att du kan hitta den mest lämpliga delarna. Det är också en bra idé att besöka en motorcykel affär för att få rekommendationer för de bästa delarna.

Ett sätt att spåra upp de bästa klassiska motorcykeldelar är att kontakta den ursprungliga tillverkaren, om det fortfarande existerar. Även om det är osannolikt att tillverkaren fortfarande kommer att göra delar till din klassiska motorcykel, får de anställda på tillverkaren kunna rekommendera de bästa platserna, personligen eller på nätet, för att få fatt i klassiska motorcykeldelar för din cykel. En annan bra källa för information är vintage motorcykelklubbar, som vanligtvis kan hittas på nätet.

  • Klassiska motorcykeldelar kan hittas på skräp varv, antika återförsäljarna, eller på nätet.
  • Motorcykel ägare bör forskning sina fordon för att ta reda på så mycket som möjligt om sina originaldelar.