Vilka är de bästa tipsen för att göra pasta med olivolja?

February 21

Olivolja har en underbar kvalitet som gör det möjligt att bära smak av andra livsmedel, örter och kryddor samtidigt som en lustfylld och tillfredsställande känsla av smak och konsistens i munnen. Göra pasta med olivolja kommer att ge en tillfredsställande nivå av robusta, smakhöjande egenskaper. Det kan drizzled på kokt pasta eller pasta sallad att förstärka och fördjupa de smaker, örter, kryddor, grönsaker och kött i pastarätt. För att göra en smakrik pasta med olivolja, ta den varma pastan direkt från potten med hjälp av en slev-typ sil och duggregn olivolja, några peppar flingor och vitlök på den medan den fortfarande är varm. Låt den varma pastan sitta och absorbera ingredienser för en minut eller två innan servering.

De typer av mjöl för att göra pasta är oblekt vitt mjöl och seminola mjöl, en traditionell pasta mjöl med grövre korn än oblekta vitt mjöl. Denna seminola mjöl innehåller mycket gluten som gör det slitstarkt och elastiskt, kunna hålla många olika former av pasta. Seminola mjöl gör en mycket hård strukturerad mjöl som är svårare att arbeta med. För att göra pasta, kan man kombinera en del seminola mjöl med fyra delar oblekt mjöl och använda en pasta maskin. Sedan kan man lägga till en matsked (ca 15 ml) av olivolja till mixen för extra smak.

En av de bästa tips för att göra den bästa pasta med olivolja är goda förberedelser. Använd alltid en generös mängd kokande vatten, ca 4-5 liter (3,8-4,7 liter) i en stor gryta. Den stora potten möjliggör fullständig nedsänkning av långa pasta som spagetti. Den stora mängden vatten tvättar bort extra stärkelse från pastan som det kokar. Tillsätt ca 1 till 2 teskedar (ca 5 till 10 ml) av havssalt Kom ihåg att röra om pasta för de första två eller tre minuter eller pastan kommer hålla ihop och bildar klumpar av fastnat-tillsammans pasta.

Tillsätt inte olivolja till det vatten i vilket pastan kokar. Vissa folk tror att detta kommer att hålla pastan klibbar ihop. Att göra detta kommer också att göra pasta fet på utsidan och hålla andra ingredienser som såser, kryddor och örter fastnar på ytan av pastan. Lägga olivolja till pasta medan matlagning ger en kastrull full med flavorless pasta. Istället lägger extra jungfruolja till någon pastarätt strax före servering det för en sista minuten explosion av smak.

Pasta med olivolja är ett hälsosamt alternativ till livsmedel beredda att använda ohälsosamma mättade fetter och transfetter. Även om det kan vara mycket fett, är de hälsosamma fetter som finns i olivolja enkelomättade fettsyror (MUFAs) och är faktiskt friska när de används med måtta. MUFAs normalisera blodkoagulering, gynna insulinnivåer, ger blodsockerkontroll och lägre totala totala kolesterolnivåer samt dåliga low-density lipoprotein (LDL) kolesterolnivåer.

  • En pasta gaffel kan vara användbart för att betjäna pasta slick med olja.
  • Olivolja är bra för matlagning en mängd olika saker.
  • Färsk vitlök kan ge pasta en stor smak.
  • Behållare av olivolja.
  • Olivolja bör läggas till pasta efter kokning det, inte när det kokar.