Vilka är de olika fästingarter?

September 21

De olika fästingarter inkluderar fästingar som generellt identifieras genom sin färg samt ibland av distinkta markeringar på sina kroppar. Fästingar kan också namnges för djuren som de ofta livnär; Ett exempel är rådjur fästingen. Olika andra arter av fästingar inkluderar den svarta bocken och den bruna hunden fästingen. Tick ​​identifiering är en viktig faktor för att fastställa de bästa metoderna för att ta bort fästingar utfodring från både djur och människor. Kunskap om olika fästingarter kan också hjälpa vårdpersonal avgöra om en fästing värd har någon risk att smittas av en sjukdom som vissa fästingar är kända för att sända.

Bruna hundfästingar är en av de vanligaste fästingarter som ofta finns i hundgårdar och andra områden av bostäder som är varm och mörk såsom undersidorna av mattor och sprickor i väggarna. Denna fästing matar främst på hundar och är sällan på människor; det fäster oftast sig veck i en hunds öron eller sprickorna mellan tårna. Brun hundfästingar har naturligt migrerat över tiden till en mängd olika geografiska regioner och klimat, även om de är hemma i tropiska regioner och ofta inte överlever kalla vintrar.

Svarta fästingar kan ibland bära högre risker för människor och djur, eftersom denna fästingarter är ofta kända för att överföra borrelia, en bakteriell infektion som kan leda till allvarliga komplikationer om de lämnas obehandlade. Dessa typer av fästingar kan dra sin näring från både varm- och kallblodiga djur; De har även möjlighet att vänta i samma utomhus plats under lång tid innan en värd kommer. Efter en svart bock har matas oavbrutet på en värd för flera timmar, kan det bli svullna till den punkt där dess buk säck blir vit till färgen på grund av stretching och skapar utseendet på en vit bock.

Andra vanliga typer av fästingar inkluderar Texas fästingen och den steniga bergs fästingen; dessa två typer är generellt vanligare i vissa bergsområden i östra och sydöstra USA. Texas fästingen fått sitt namn från en stjärnformad mönster på dess skyddande yttre skal. Medan detta fästingarter i allmänhet inte bär borrelia, kan en bit från en fortfarande orsaka märk hudutslag hos vissa individer. Den steniga berg fästingen är liknande utseendemässigt till den bruna hunden fästingen, och det är en känd bärare av en annan typ av infektion som kallas Rocky Mountain spotted fever.

  • Deer fästingar vanligtvis lever på vuxen rådjur på grund av deras rikliga blodtillförsel.
  • Beroende på deras kön och typ, fästingar kan expandera till olika storlekar - så stor som en druva eller så små som ett äpple frö - vid matning på blod.
  • En brun hund fästing.
  • När rådjur fästingar biter de kan sprida nervgifter till människor.