Vad är uttorkad Potatis?

February 14

Torkad potatis har noggrant torkats och sedan bearbetas till pulver, mycket fina flingor eller granulat, även om de kan torkas som skivor, kuber eller strimlor av potatis också. Torkade, eller torkade, är potatis används i förpackade och restaurangverksamhet livsmedel, som ingredienser i andra livsmedel, och även i industriella applikationer. Miljontals amerikanska ton (1 US ton = 0.91 metriska ton) potatis är uttorkad varje år av industrin, och många människor torkar sina egna potatis hemma också.

Alla potatisprodukt som har haft fukten bort kan kallas torkad potatis. De flesta behandlas av stora industrianläggningar som paketerar dem i ett antal former för olika livsmedelsprodukter. Livsmedel tillverkade med torkad potatis är populära eftersom med vattnet avlägsnats, potatis är mycket lättare, vilket resulterar i lägre fraktkostnader för torkade potatisprodukter. Dessa typer av produkter har en mycket längre hållbarhet än hela potatisar.

Potatis som ska uttorkad vanligen skalade, tvättas, klippa och blanche eller kokt. De kan skäras i ett antal olika sätt, inklusive skivor, kuber eller strimlor, beroende på deras avsedda användning. Potatisen torkas sedan i stora industri dehydrators, som i huvudsak låg ugnar temperatur med mycket torra cirkulerande luftströmmar som torkar potatisen utan att faktiskt laga dem vidare. Denna process sker ofta helt med ett system av transportörer, för kontinuerlig produktion, i stället för i omgångar.

När potatisen är torkade, kan de bearbetas ytterligare eller förpackas. Torkad potatis är ofta mals eller pulvriseras till ett pulver, som åter hydrerad och sedan bearbetas till enhetliga fina flingor eller granulat och torkas sedan igen. Dessa typer av produkter säljs som omedelbar potatis eller omedelbar potatismos, och är en vanlig färdigmat för kockar och kockar som inte vill besväras med att göra potatismos från grunden. Dehydratiserad potatis pulver ibland slipas mycket fin och säljs som potatismjöl, som används vid bakning och som ett förtjockningsmedel.

Många andra livsmedelsprodukter är gjorda med torkad potatis. Pakete mixar innehåller skivade, torkade potatis och en sås eller krydda paket är en mycket vanlig stormarknad post. Torkad strimlad potatis används för hash brown potatis och torkade potatistärningar används i soppmixer och andra förpackade livsmedel. Potatischips är ett populärt mellanmål mat som görs genom att trycka på en pasta gjord av torkade potatisflingor eller pulver till former som liknar traditionella potatischips, som sedan bakade eller stekt. Många människor torkar sina egna potatis hemma i en vanlig livsmedels dehydrator för långtidsförvaring.

  • Torkad potatis har en längre hållbarhet än hela potatisar.
  • Potatis.
  • Torkad potatis.