Vad är en Lint fälla?

May 24

En ludd fällan är en del av en torktumlare som fungerar som ett filter genom att fånga ludd som luft ventileras ut under torkcykeln. Placeringen av fällan beror på märke och modell av torktumlare, och det är utformat för att vara flyttbara för rengöring. Utan en fiberfällan, skulle överdrivna mängder av ludd bygga upp i torkventilationsslangen, vilket minskar effektiviteten i torken, förkorta dess livslängd, och att skapa en ökad risk för brand.

På någon torktumlare ska ludd fällan rengöras efter varje belastning. Detta gör det möjligt att torken att arbeta med maximal effektivitet och för att torka kläder på kortast tid. Ett rent filter bygger också torktumlare bränder, som, även om sällsynta, kan vara farliga. Även om inte alla last fyller fällan, kommer rengöring efter varje belastning minska energianvändningen.

Även om en ludd fälla filter och fällor flesta av ludd produceras under torkningen, gör något ludd passerar genom den och kan bygga upp i tork avluftningsslangen över tiden. För underhåll och säkerhetsskäl, är det klokt att rengöra tork avluftningsslangen ansluten till din torktumlare minst en gång varje år. Bygga upp av ludd i tork avluftningsslangen kan medföra en ökad risk för brand, speciellt om ventilen blir nästan eller helt blockerad.

Förutom att vara en vanlig del av en torktumlare, kanske ett ludd fälla också hittas tjänar ett liknande syfte för en tvätt machineâ € s dräneringssystem. Huruvida en tvättmaskin avlopp i en tvättbalja eller direkt i en golvbrunn, kan ludd orsaka problem vid avloppet. Som ludd tvättar bort av kläderna, flyter ut med dräneringsvattnet och kan sätta igen avlopps platsen, vilket orsakar långsammare dränering och även backup. För att förhindra detta, kan ett filter vara installerad på toppen av eller insidan av dräneringsstället. Det bör också rengöras mellan transporterna för att hjälpa till att förhindra igensättning och backuper, och för att hålla vattnet dränerande smidigt.

Villaägare kan hitta lint fällor för avlopp på de flesta järnaffärer. Om en dryerâ € s fälla har slitits hål i den, kan tillverkaren brukar leverera en ersättare.

  • Det inre av en klädtork, innefattande fiberfällan.
  • En ren ludd fälla hjälper kläderna torra snabbare.
  • Ludd kommer från kläder fibrer som lossnar och faller av under torkningen.
  • En ludd fälla griper ludd som kommer från tork kläder och sängkläder.