Vad är en Tubular Drag Conveyor?

June 16

Ett rörformat medbringartransportör är ett system som används för att transportera torra bulkmaterial från en punkt till en annan inom ett utrymme. De bulkmaterial laddas i ett magasin som matar bulkmaterialet in i en sluten tub eller rör. En kedja eller kabel är uppträdda inom denna pipe; cirkulära belastnings skivor är fästa kedjan eller kabel, och eftersom kedjan eller kabel rör sig, kommer skivorna driva de torra bulkmaterial i en eller annan riktning. Den rörformiga medbringartransportör eliminerar behovet av tryckluft för att transportera material.

En av fördelarna med ett rörformigt transportband är de ändlösa konfigurationsmöjligheter. Flexibla kedjor och kablar kan dras runt hörn, upp sluttningar, ner backar, eller i cirklar. Detta är särskilt användbart i trånga bearbetningsanläggning inställningar. Den rörformade medbringartransportör huvudsakligen kan köra någonstans röret passar, och många olika storlekar av rördiametern finns att tillgodose olika applikationer. Skivorna inom röret varierar i storlek beroende på storleken på röret, och storleken på kedjan varierar följaktligen också, även om kedjan och kabel kommer också att variera i storlek beroende på den avsedda vikt kapacitet av det rörformiga medbringartransportör systemet.

De skivor inuti den rörformiga medbringartransportör kan göras från en mängd olika material. Stål, järn, och även aluminium är vanliga material eftersom de är värmekänslig, men vissa system använder syntetiska material såsom plast på grund av den låga vikten och billig anskaffningskostnaden för sådana skivor. Den typ av skivor som används beror på maskinens avsedda program; materialen som transporteras kan ha en effekt på vilka material väljs, liksom storleken och layout av hela rörformade dra transportörsystem. Generellt plastskivorna är endast lämplig för lättare påfrestningar, medan stål eller andra metaller är bättre lämpade för tunga användning.

Medan rörformiga dra transportör modeller med kablar är oftast billigare, är kedjan driv transportörer blir mer populärt för ökad tillförlitlighet. Kablarna kan fransa eller på annat sätt skadas över tiden, vilket innebär att systemet kan bryta ner oftare. Med hjälp av en kedja i stället för en kabel bidrar till att minska eller eliminera detta problem. Kedjor kan också tillåta en användare att stoppa eller starta systemet under belastning, vilket ibland är inte tillrådligt med kabeldrivna system eftersom överskottet kraft kabeln kan leda det att knäppa eller striden.