Vilka faktorer påverkar IVF framgång?

June 16

Många faktorer påverkar framgången för in vitro (IV) befruktning. Bland dem är det kvinnans ålder inblandade, ålder och hälsa mannen som bidrar spermier, hälsa spermier, och hälsa och livskraft ägget. Antalet embryon som överförs, stimulering används, och laboratorieförfaranden är bland de faktorer som kan påverka dess framgång också.

Ålder är en av de viktigaste faktorer som påverkar provrörsbefruktning framgång. Som en kvinnor blir äldre, hennes chanser att lyckas utforma ett barn, även med hjälp av IVF, minska. En womanâ € s bästa chanser att IVF framgång är när hon är yngre än 35. Kvinnor som är 35 och uppåt brukar har gradvis sjunkande framgångsrika. Kvinnor som är över 40 år har normalt de lägsta framgångsrika.

Intressant, kan åldern på mannen också påverka IVF framgång. Medan en mana € s spermier kan ha kapacitet att befrukta ett ägg långt in på mannens sista decennierna av livet, har vissa studier bevisat att manlig fertilitet kan bli negativ som en man åldras. Som sådan, kan en man som är 40 år eller äldre är mindre fertila än en man i 20-årsåldern eller 30s.

Hälsan hos en womanâ € s ägg samt antal av dem som hämtas för befruktning, kan också påverka IVF framgång. När en womanâ € s ägg är friska, har hon en bättre chans att nå framgång genom IVF befruktning. Hon har också en bättre chans att nå framgång på hennes första försök än en kvinna med mindre optimala ägg. Likaså antalet ägg som hämtas för ett förfarande påverkar dess framgång också. Till exempel, framgångsrika är bättre när sex till 10 ägg hämtas i jämförelse med hämtning av färre än sex ägg; en person kan ha lägst förväntningar på framgång när färre än tre ägg hämtas.

Andra faktorer som kan påverka IVF svarsfrekvensen finns mediciner som används för att stimulera äggproduktionen och laboratorierutiner. Hormoner är allmänt använda för att stimulera utvecklingen av multipla folliklar som kommer att frigöra ägg under en cykel. Framgången för dessa hormoner kan drastiskt påverka antalet och hälsa av äggen som hämtas. Laboratorie faktorer, såsom luftkvalitet, ljus och temperatur kan påverka IVF framgång. Effektiviteten av dem utför labb procedurer kan påverka svarsfrekvensen också.

  • Under IVF, är spermier och embryon anslöt i laboratoriemiljö.
  • Kvinnor över 40 år har normalt de lägsta IVF framgångsrika.