Hur man fixar din dator på Cheap

July 21

Om datorn slutar fungera ordentligt, innan du spenderar några pengar i butiken, prova dessa snabba (och billiga) fixar. Fastställande din dator betyder inte nödvändigtvis att ägna mycket tid eller pengar:

 • Koppla in den. Visst, det låter dumt. Men branschexperter får betalt stora pengar för att säga att unplugged utrustning är den vanligaste orsaken till Kontrollera nätsladden på två ställen "elektriskt fel komponent.":

  • Vägguttaget
  • Baksidan av din dator (eller vad du har ansluten till en av datorns portar)

  Om du använder en avbrottsfri strömförsörjning eller ett överspänningsskydd, kontrollera tre ställen:

  • Den datorns baksida
  • Datorns strömsladd i UPS eller överspänningsskydd
  • UPS eller överspänningsskydd vid vägguttaget
 • Starta. Prova med att stänga den besvärliga programmet och starta om den. Botar inte problemet? Sedan logga ut från Windows och logga in igen. Om det inte hjälper kan det, avsluta Windows och datorn, och sedan slå på den igen efter ca 30 sekunder.
 • Installera en ny drivrutin. Drivrutiner fungerar som översättare mellan Windows "språk och det språk som talas av en tillverkares viss del. Ju bättre översättaren, desto jämnare samtalen. Installera en uppdaterad grafikdrivrutin, till exempel, kan fixa ojämnheter i displayen du hade skylla på din skärm. En uppdaterad ljuddrivrutin kan bli dina musikfiler av udda ljud eller garbles.
 • Google felmeddelandet. När datorn ger dig en irriterande felmeddelande, skriv ner det på en papperslapp. Skriv sedan att felmeddelandet i sökrutan på Google (www.google.com). Var noga med att skriva in det exakta felmeddelandet, och lägga den i citationstecken.

  Tusentals frustrerade människor har sett att samma felmeddelande. Dussintals dem har redan postat detta fel meddelande på Internet, tiggeri för svar. Och om du har tur, kommer det inte lång tid innan du hittar de få människor som har postat lösningar som kan vara så enkelt som att klicka på högra rutan.
 • Hitta och ta bort skadlig kod Malware program -. Program för att göra skadliga saker - försök att smyga in i Windows när du besöker webbplatser. Vissa skadliga humle på din dator smyg, andra kombitrafik på program som erbjuds av lömska webbplatser. Den fria Microsoft Security Essentials programmet hindrar vissa skadliga program från att installera sig. Programmet tar också bort alla skadliga program den hittar lever inuti datorn.
 • Kör Systemåterställning. Windows innehåller ett underbart verktyg för att ställa allt till rätta när de går fel. Kallade Systemåterställning, minns detta verktyg de goda tiderna - när datorn fungerade bra och alla delar kom tillsammans.
 • Kontrollera om överhettning. Ingen tycker om att arbeta när det är för varmt, och datorn är inget undantag. Först damma fläktens rund grill på baksidan av datorn. För det andra, rengör ventilerna på framsidan och på sidorna av din dator fall eller laptop. Och gör inte bandkort eller fuska ark över främre delen av datorns fall - de kan blockera luftventilerna.

  Inte bara blåsa på damm, heller. De mikroskopiska fläckar av spott i din andedräkt kan orsaka problem med datorns fuktkänsliga interna komponenter.
 • Installera en ny strömförsörjning. När datorer helt enkelt vägra att slå på och göra något, och du vet att strömsladden inte är löst, är det förmodligen på grund av att strömförsörjningen dog. Nätaggregat ingår nästan alltid en inbyggd fläkt, så om du inte hör ett fan virvel när du slår på datorn, ditt nätaggregat förmodligen behöver bytas ut.
 • Kör en diskkontroll. Windows levereras med flera program för att hålla den igång utan problem. Om Windows startar ger dig några vaga, oidentifierbar problem, kör Check Disk (högerklicka på hårddisken ikon och välj Egenskaper → Verktyg).