Vad är Pearl Powder?

May 4

Pearl pulver är en kinesisk örtmedicin som har använts i cirka 2.000 år. Behandlingen kan appliceras lokalt eller tas oralt, men tills nyligen, orala behandlingar var inte lätt absorberas av kroppen. Denna behandling används oftast för att förbättra tillståndet i huden, men traditionell kinesisk medicin använder också den för att behandla vissa villkor lever, att främja en känsla av lugn, och som en antioxidant. Även om det har funnits några kliniska studier av denna medicin för att testa om det är effektivt, har anekdotiska bevis länge bjudet förmåga Pearl pulver för att främja ett ungdomligt utseende.

En organisk pärla, är en pärla består av mestadels kalciumkarbonat, vatten, och conchiolin, vilket är ett naturmaterial som produceras av ostron. Det finns även spår av andra mineraler och material i pärlan, samt sandkorn eller annan bit av små skräp som inledningsvis orsakade irritationen i ostron. Pearl pulver görs genom att helt enkelt slipning upp pärlan i en mycket fint damm. När det tas oralt, kan en del av molekylerna i pärlan absorberas, men metoder som maler det till ett tillräckligt fint pulver för att vara till stor nytta som ett näringstillskott har nyligen utvecklats. Kalcium absorberas från pärlan kan ha en välgörande effekt på patienter på ungefär samma sätt som andra kalciumtillskott gör.

Enligt kinesisk medicinsk tradition, när pärla pulver gnids på huden, främjar den ett ungdomligt utseende genom att minska rodnad och svullnad och genom att rensa huden villkor som akne och eksem. Pearl pulver har använts för detta ändamål i tusentals år. De fina bitar av pärla kan också användas för att exfoliera huden, tar bort döda hudceller, och utsätta friskare hud nedan.

Kinesisk medicin använder också pärla pulver som ett oralt läkemedel för att behandla patienter med för mycket spänning, antingen i sina kroppar eller i deras sinnen. Pärlan tros ha en lugnande effekt på människor, sänka blodtrycket, lindra stress och spänningar, och främja en allmän känsla av lugn. De antiinflammatoriska effekterna av pulvret ses av dess tillämpning på ansiktet tros även ha antiinflammatoriska effekter på resten av kroppen. Även ingen av dessa effekter har påvisats genom kliniska försök, är pärla pulver tros inte ha några negativa effekter.

  • Slip pärlor i en fina damm leder pärla pulver.