Vad är en paraply Pine?

May 28

En Umbrella Pine, vetenskapliga namnet Pinus pinea, är en art av tall som är källan till pignolia eller tall, mutter. Den har en ovanlig form för en tall, med en synlig stam och ett mycket brett mjukt rundad topp som liknar en öppen paraply. Det hör hemma i Medelhavsområdet och trivs i ett varmt klimat. Det odlas i stor omfattning för sina nötter och är attraktiv när den används för landskapsarkitektur.

Det finns flera andra vanliga namn för Umbrella Pine, inklusive italienska pinje, parasoll tall, och mutter furu. Dessa namn refererar muttern med sin hårt skal eller formen på trädet. Nötterna ätit över hela världen. Formen på trädet är mycket distinkt, med sina breda, något tillplattad, mjukt rundade toppen som ser ut som en öppen paraply. Träden börjar se ut som traditionella tallar och utveckla den unika formen som de mognar.

Den typiska höjd på Umbrella Pine är cirka 40 till 60 fot (12 till 18 m) i genomsnitt, men det kan växa så högt som (25 m) 82 fot. Stammen är täckt av rödbruna tjock bark med ett nätverk av djupa sprickor. Den trädtopp sprider vanligtvis till en bredd av 30 till 35 fot (9-10,7 m) över med tätt sammanvävda grenar. Bladverket är vintergröna med medel gröna barr som växer i par, oftast når fullt mogen längd när trädet är minst fem år gamla. Mogna blad har mycket långa barr som växer i en solfjäderliknande formation.

Paraply Pine ger vanligen ett stort antal blanka bruna kottar att bära och skydda fröna. Dessa kottar ta minst 36 månader till fullo mogna, med var och en producerar många ätbara frön eller nötter. De pinjenötter är en välsmakande proteinkälla och äts ensam eller används som ingrediens i många regionala recept. Paraply Pine har varit i odling för uppskattningsvis 6000 år. Den attraktiva trädet visas också i flera renässansmålningar.

Personen område av Umbrella Pine är Medelhavet, från södra Europa till norra Afrika, och det är vanliga i Italien. Den växer bra i ett varmt klimat, men det kan skadas om de utsätts för extremt kalla vintertemperaturer. Bortsett från odling för nötter, är det också planteras för prydnadsändamål i landskapsarkitektur och längs vägkanter. Ett år gamla plantor säljs ofta som bords julgranar. I den rätta klimatet är det extremt tålig och lätt att växa, behöver endast enstaka vattning.

  • Källa av pignolia eller pinjenötter, är Umbrella Pine hemma i Medelhavet regionen.