Vad är en Fire Klassad Door?

June 1

En brandklassade dörr är en mycket tung dörr gjord av material såsom metall eller gips. Dess främsta syfte är att hålla tillbaka rök och innehålla eld. Termen brandklassade innebär att dörren, när den installeras på rätt sätt, inte är tänkt att förbränna under en viss tidsperiod i den genomsnittliga branden. Tids betyg varierar och några vanliga betyg inkluderar 20-90 minuters dörrar. Beroende på området små företag eller myndigheter får bestämma brandklass.

Vissa byggnader eller remodeling jobb kan kräva en brandklassade dörren. De är ofta installeras i offentliga byggnader, i kontorsbyggnader och på platser som sovsalar. En annan frekvent användning av dessa dörrar är i exit trapphus. Ibland kan en bostad kan kräva en brandklassade dörren, men det är mindre vanligt. Dörrar till hemmet kan hittas, men om de inte installeras och används på rätt sätt de vann? € t vara effektiva.

En sak som gör en branddörr ineffektiv är stöttar den öppen. Om dörren inte stängs, canâ det € t hålla tillbaka rök eller innehålla eld. I stora byggnader finns det flera sätt att hantera detta. Dörrar kan ha en automatisk avstängning läge om brand upptäcks. Detta sätt människor kan hålla dörrarna öppna för det mesta. Andra dörrar behöver bara hållas stängt och många automatiskt efter theyâ € ve öppnats.

Många av dessa dörrar är fast, men vissa har ett fönster, som kan vara täckt med ett finmaskigt. För att dörren fortfarande anses brandklassade, något glas eller andra genomskinliga material som används måste vara klassad för. Ofta är dörrarna installeras i vad som kallas rankade väggar, som också har testats för sin förmåga att innehålla eld och inte förbränna inom en viss tidsperiod.

Varje brandklassade dörren måste installeras inom vissa specifikationer och kräver särskild dörrbeslag och tätningsmedel för att upprätthålla brandklass. Vanligtvis entreprenörer skickliga på detta område utföra installationen. Om en person är att installera en dörr hemma, bör de strikt hålla sig till all undervisning som kommer att upprätthålla brandklass, och / eller har en professionell göra jobbet.

Många undrar hur mycket de ska lita på en brandklassade dörren. Detta är en svår fråga. Folk shouldnâ € t antar dörren kommer att hålla ut alla rök, och de bör ändå följa säkerhetsprotokoll för spännande en byggnad. Håll låg, behålla lugnet och fortsätt på ett ordnat sätt mot en exit. Utgång trapphus i byggnader i allmänhet anses vara den säkraste exit innebär att de är oftast byggda bakom brandklassade väggar och branddörrar.

Det wouldnâ € t vettigt att lita dörren kommer att hålla elden ut helt och göra människorna bakom det helt säkert. Tid rating brukar ISNA € t kända och tid branden har brunnit är svårt att avgöra också. Människor i en brand ska inte litar på att en brandklassade dörren skulle vara tillräckligt skydd i en byggnad under en brand. Lämnar byggnaden på ett säkert sätt är alltid bättre än att gömma sig bakom en dörr.