Hur kan jag undvika urinvägsinfektioner?

June 3

En urinvägsinfektion, ses ofta skrivs som UVI, orsakas av bakterier som kommer in genom urinröret. I början stater, kan en UTI vara smärtsam eller irriterande, och det kan också utvecklas till ett allvarligt hälsoproblem om den inte behandlas. Dessa infektioner är relativt lätta att diagnostisera och behandla, men det är bättre att undvika dem helt om möjligt. Förutom att göra dig mer bekväm, kommer detta också att gynna din långsiktiga hälsa, eftersom medicinska studier har visat att ju fler urinvägsinfektioner en patient har, desto mer han eller hon sannolikt att få.

Ett av de mest uppenbara sätten att undvika urinvägsinfektioner är att hålla urinröret och omgivande områden rena. Om området är fientlig mot bakterier, kommer de inte att kunna blomstra och orsaka en infektion. Kvinnor bör alltid torka framifrån och bakåt efter att ha använt toaletten för att undvika infektioner och för att hindra att fekala bakterier till urin och reproduktiva skrifter. Vissa läkare rekommenderar också med duschar, snarare än bad, eller kissar efter ett bad för att rena området, eftersom urin är naturligt sterila. Ren bomull eller andra naturfiber underkläder kan även bäras för att minska risken.

Sexuell aktivitet sätter både män och kvinnor i riskzonen för urinvägsinfektioner. Rengöring underlivet före och efter en sådan aktivitet kan hjälpa människor att undvika urinvägsinfektioner, som kan urinera efter samlag för att spola ut bakterier. Både män och kvinnor bör avstå från att använda doftande produkter och irriterande runt sina könsorgan, eftersom detta kan göra känsliga membran mer känsliga för infektioner. Bra sexuell hygien kommer att tillåta människor att undvika UVI, och det kommer också att göra sitt sexliv roligare i allmänhet.

Det finns också några dietåtgärder som kan bidra till att minska risken för att få urinvägsinfektioner. Dricka stora mängder vatten och upprätthålla god hydrering är viktig. Konsumerar tranbärsjuice verkar också ha positiva fördelar. Dessutom kan människor kunna undvika urinvägsinfektioner genom att konsumera C-vitamin och andra ämnen som kommer att öka deras immunförsvar. Människor bör också göra en vana att urinera när de känner behov av att, i stället för att hålla den.

Ibland alla de åtgärder i världen inte kan hjälpa någon att undvika en urinvägsinfektion. Klåda, brännande, smärtsam urinering, grumlig urin, eller det trängande behovet av att kissa hela tiden är alla symptom. Patienter ska söka behandling omgående så att infektionen kan fångas och elimineras tidigt. Detta är särskilt viktigt för män sedan, även om de är mindre benägna att urinvägsinfektioner i allmänhet, de är mer benägna att farliga och potentiellt försvagande infektioner i njurarna. UVI kan också orsakas av saker som prostataförstoring och njursten, som båda kräver läkarvård.

  • Irritation i blåsan eller urinröret kan orsaka en urinvägsinfektion med blödning.
  • Dricka mycket vatten kan hjälpa till att förebygga urinvägsinfektioner.
  • Dricka tranbärsjuice kan förebygga urinvägsinfektioner.
  • En UVI orsakas när bakterier in i urinröret och resor till andra delar av urinvägarna, vilket resulterar i infektion.