Vilka är de olika typerna av system för vatten?

May 8

När det kommer till dricksvatten, det finns två grundmodeller av vattenreningssystem som människor kan använda i sina hem: point-of-entry (POE) och point-of-användning (POU) filtreringsanordningar. POE-system, även känd som hela huset system, vanligtvis behandlar allt vatten in i ett hem innan det når bosatt. Dessa typer av system för vattenrening finns vanligen inuti vattenmätaren, vilket vanligtvis är placerad i källaren i många hushåll. I varmare klimat, är vattenmätare placeras i garage eller utanför hemmen.

POU vattenbehandlingssystem, å andra sidan, behandla vatten i omgångar och sända vattnet till ett enda tryck. Denna enda tryck är oftast den köksblandare, men i vissa fall kan det vara ett hjälp kran monterad nära diskbänken. Det finns sex olika typer av POU vattenreningssystem.

Den inkopplat-in typ av POU system kräver en permanent anslutning till en av de befintliga vattenledningar i hemmet, som trycker det filtrerade vattnet genom den befintliga sink kran som är kopplad till den. Ett liknande system är fast monterat i-in till en separat kran, som är monterad på samma sätt. Skillnaden är att i det andra systemet, är vattnet fördelas genom en särskild hjälp kran, ofta monterad nära diskbänken. I vissa fall kan ett hål behöver borras i bänk för att installera denna typ av system.

En annan typ av vattenbehandlingssystem är ett som sitter på bänk ansluten till sjunka kran. Denna typ av produkt är ansluten till en köksblandare med slang. Det behandlade vattnet fördelas sedan från köksblandare eller en separat pipen i systemet. En bänk manuell fyllningssystemet placeras på disken, sedan aktiveras när en person häller vatten i systemet. Den behandlar endast vatten i ganska små serier.

Ett kran mount system är installerat på en befintlig köksblandare. Den använder en avledare för att rikta vatten genom systemet närhelst dricksvatten behövs. När den inte används, är ofiltrerat vatten ut genom den vanliga diskbänk blandare.

Pour-genom vattenbehandlingssystem använda gravitationen för att droppvatten genom ett filter och in i kannan, som vanligtvis förvaras i kylskåp. Deras lilla kapacitet innebär generellt att pour-through system oftast bara kan filtrera en gallon eller mindre på en gång. Denna typ av system behöver fyllas regelbundet.

  • Vissa människor använder at-home filtreringssystem för att se till att deras dricksvatten är säker och ren.
  • Avloppsvatten skall behandlas och renas innan det kan användas av människor.