Vad är en Conveyor Cover?

February 26

En transportör lock är en komponent installeras på ett transportörsystem för att skydda andra komponenter samt material i transporten från elementen eller från potentiella effekter. En sådan komponent är vanligtvis installerad på transportörer som används utomhus under långa banor, även om en transportkåpan kan installeras på en inomhus transportör samt om materialen måste skyddas från fukt och andra föroreningar. Locket kan även användas om arbetstagare eller andra maskiner behöver skyddas från innehållet som transporteras; detta är vanligt om materialen riskerar att kastas ut från transportbandet vid någon punkt.

I de flesta fall, kommer transportörlocket göras av en slitstark metall såsom stål. Detta säkerställer att locket kommer inte att bucklig eller på annat sätt skadas lätt, även om det i vissa fall kan vara känsliga att rosta. Vissa kåpor är därför tillverkade av galvaniserat stål, vilket är mer motståndskraftig mot rost och korrosion; andra kan målas eller på annat sätt täckas med en skyddande beläggning för att förhindra rost, korrosion eller andra typer av skador. Aluminium omslag finns också; sådana transportörtäckmodeller blir lättare-plikt än stål och kommer att vara mer känsliga för skador, men aluminium är mer motståndskraftig mot rost och korrosion och kan faktiskt vara billigare än stål. Även om inte vanligt, plasthöljen finns också för lättare påfrestningar.

Transportör täcka kommer vanligen skapa ett slutet system, eftersom det kommer att fästa till transportörramen utan något gap mellan ramen och locket. Vissa omslag, dock kan monteras på ben som skapar en klyfta mellan transportörramen och locket själv. Detta kan göras för att säkerställa korrekt ventilation av transporterade varor, eller för att underlätta övervakningen av transportprocessen. Locket kommer inte vara lika effektivt skydda innehållet i transportörsystem om den åberopas utanför ramen, men det kommer ändå skydda komponenter och material i viss utsträckning.

Ibland locket körs endast över en del av transportörsystemet, medan andra delar av systemet kan lämnas öppen för att underlätta lastning och lossning av transportörsystemet. Transportören locket i allmänhet inte kommer att köra hela vägen till slutet av transportörsystemet, eftersom ändarna av system är i allmänhet där lastning och lossning ske; Om transporterade material måste övervakas eller kontrolleras halvvägs in i systemet, kan locket brytas för att åstadkomma detta.