Att få Upphetsad om att samla amerikanska mynt

March 10

För fyrtio år sedan, kanske din fritid förändring ge alla möjliga saker: Indisk-head cent, buffel Nickels, Mercury Dimes Stå Liberty fjärde, Walking Liberty halv dollar, och massor av de mer moderna silvermynt som hade avvecklade några år tidigare . Dessa är alla utom borta, men den senaste tidens utveckling har fört alla sorters människor tillbaka till mynt insamling, och spirande numismatiker söker sin fritid förändring för skatten. Här är några anledningar folk blir glada om mynt insamling igen.

50 State Quarters

År 1999 började US Mint 50 State Quarters programmet, en serie av 50 special kvartalet dollar, var och en representerar en enskild stat och släpptes i den ordning i vilken de stater in i unionen. De nya mynten har en gemensam åtsida (mynt front); de motgångar (myntback) väljs från mönster som lämnats av varje stat. Fem nya fjärde utfärdas varje år. Den amerikanska finansdepartementet rapporterar att över 100 miljoner amerikaner samlar de statliga talen, många av dem helt nya för att samla.

Sacagaweadollar

I vad som var kanske den största och dyraste reklamkampanj någonsin sett för en ny mynt, introducerade US Mint en ny $ 1 mynt under 2000. Den nya dollarn presenterade indianen vägleda Sacagawea (och hennes nyfödde son) på framsidan, och en örn på ryggen. För att göra myntet särskiljande, fick kanten kvar platt och slätt, och hela myntet slogs från en guldfärgad legering. I ett genidrag, US Mint kontrakte med Wal-Mart Stores i hela landet för att distribuera de nya mynten i begränsade mängder. Bankerna fick mycket få av mynten, skapar det felaktiga intrycket att de nya mynten var sällsynta. I själva verket har miljarder av Sacagawea dollar tagits fram och de kommer aldrig att vara sällsynta.

Nytt minnes frågor

År 1982 började US Mint preliminärt utfärda minnesmynt igen. Idag har US Mint slog sin klivet, utfärdar en eller flera minnesmynt varje år i en mängd olika metaller, set kombinationer och prisnivåer. Nya minnesmynt finns i guld, silver och koppar-nickel på ämnen som tilltalar en bred publik. Varje nyemission skapar spänning bland befintliga samlare och ger nya samlare i hobby.

Fel mynt

US Mint är långt ifrån perfekt. Men så långt som numismatik går, det är en bra sak. Få branscher har produktlinjer där de avvisade poster är mer värdefull än den perfekta dem. År 2000 ett antal spektakulära fel mynt bedövade numismatiska världen. Ett sådant fel var ett mynt med framsidan av en 50 statliga kvarteret och baksidan av en Sacagaweadollar - den första amerikanska myntet någonsin att bära två valörer. Eftersom de två formarna skiljer i diameter, trodde ingen var det även möjligt för ett sådant fel att existera; i själva verket en del proffs tror att dessa fel mynt gjordes medvetet. Felet fått enorm publicitet i nationella medier, vilket orsakar miljontals icke-samlare att börja granska deras förändring.

Wheaties

Ibland visar en Wheatie (Lincoln cent med vete öron på baksidan, slog före 1959) fortfarande upp i fickan. Som åren går, kommer de att bli mer sällsynta.