Hur väljer jag det bästa Vardagsrum Wall Decor?

March 10

Vardagsrummet är typiskt en av de mest använda rum i hemmet. Att välja rätt vägg dekor består av att tänka på storlek, pris, färg och överklagande av konsten. Vardagsrummet layout och takhöjd kan spela en roll i beslutet också. Den bästa konsten normalt kommer att dra rummet tillsammans, så att välja inredning som koordinerar med befintliga teman är viktigt också.

Det första steget i att välja vardagsrum väggdekor är att utvärdera hur stor den behöver vara. Detta kan vara till hjälp när man väljer vilken typ av dekoration att köpa. Rum med överdimensionerade möbler och högt i tak kallar generellt för större konstverk, medan mindre rum kan bli överväldigade av stora konst och kan se bättre med en serie av mindre bitar istället.

Därefter bestämmer vilken typ av vardagsrummet väggdekor som är mest tilltalande. Det finns många typer inklusive målningar, fotografier, väggdekaler, väggmålningar, speglar, lampetter och 3D konst. Vissa människor kan ställas på att använda endast en typ av inredning, medan andra kan vara öppen för att experimentera med en kombination av stilar.

Antalet konstverk som kommer att gå på väggen brukar bero på vilken typ av inredning du väljer. För en större yta, kan mer än ett stycke kunna passa. Den totala storleken på vägg dekor bör alltid motsvara storleken på det tomma utrymmet. Till exempel, i ett stort utrymme, kan en samling av fotografier eller flera stycken av 3D konst vara ett bra alternativ. Ett annat alternativ är att använda en stor målning eller väggdekal.

I en medel område, såsom över en eldstad, kan två lampetter åtskilda skapa en fin brännpunkt. För ett rum som behöver verka lite större, med hjälp av en stor dekorativ spegel kan ge illusionen av en mycket större utrymme. Chansen är, i ett litet utrymme, det kommer bara att finnas utrymme för en bit av inredningen.

Den bästa vardagsrumsvägg dekor normalt kommer att matcha de andra färger och mönster i rummet. Det behöver inte stämma överens exakt, men det bör inte kollidera mot den. Till exempel i ett vardagsrum som är alla neutrala färger, undvik att få väggdekor som är en mörk färg; om rummet är dekorerad i visst utskrifts, välja väggkonst som har en liknande design.

Välja den bästa vardagsrummet väggdekor allmänhet beror på att välja inredning som speglar personliga stil. Undvik att välja bitar bara för att de går med ett rum - välj dem som en form av uttryck som väl. Att ha en framträdande plats i hemmet, till exempel på väggen i en ofta använt rummet, innebär att det ska vara något som frammanar positiva känslor, som de av lycka eller inspiration.

  • Tomma väggar kan göra ett vardagsrum kännas tomt och föga inbjudande.