Hur man kan engagera Generation Y Anställda

March 8

Hålla din yngre arbetskraft engagerade kan ge en hel del energi till ditt företag. Är du i uppdrag att engagera Millennials? Om så är fallet, här är några idéer:

 • Harness teknik för kommunikation. Där Gen Xers är tekniskt kunniga, Gen Yers är tekniskt beroende. Ha vuxit upp långt efter tillkomsten av datorer, internet och mobiltelefoner, är Gen Y van att njuta omedelbar kommunikation och har information på sina fingertoppar.

  Observera dock att de i allt större utsträckning undfly både telefoner och e-post till förmån för textmeddelanden - viktigt att tänka på om ditt företags kommunikationsprotokoll innebär långa missiv från VD.
 • Låt för rörlighet och flexibilitet. Millennials lockas till ny teknik, särskilt de som beviljar dem ökad rörlighet. Om dina Gen X arbetare såg på den stationära datorn som en dinosaurie, utan föredrar en bärbar dator i dess ställe, var inte förvånad över att se dina Gen Y anställda ta saker ett steg längre och begära tabletter för att få sina jobb gjort.

  Du kommer ta igen kostnaden genom att fånga deras diskretionära ansträngning under icke-arbetstid. Och om distansarbete och / eller flextid är ett alternativ, desto bättre.
 • Tillåta arbetsrotation. Tidigare generationer såg arbetsrotation så bra att ha. För Millennials är dock arbetsrotation ett måste. Till skillnad från vissa äldre anställda, är Gen Y inte särskilt avser varaktighet eller säkerhet.

  Istället många anser plötsligt förändras karriär riktningar för att vara helt godtagbara lösningar om de är missnöjda med sina jobb. Om du vill att dina Millennials att stanna kvar, måste du låta dem ta på olika jobb eller gör samma jobb på olika sätt.
 • Ge frekvent återkoppling. Boomers kan gärna gå år mellan utvecklingssamtal. Men erkännande, beröm och konstruktiv kritik är inte bara välkomnas av både yngre grupperna, men är medel för att motivera dem.

  Gen Xers kräver lite mer uppmärksamhet på detta område, men kommer troligen vara nöjd med halvårsskiftet prestanda återkoppling utöver sin årliga utvecklingssamtal. Millennials dock sannolikt att fråga, "Hur gör jag idag?" När du har Millennials på personal, vara beredd att erbjuda ständig feedback!
 • Begränsa inte Internet eller sociala medier används. Många organisationer begränsar anställdas användning av Internet och sociala medier, som citerar anställda som "slösa tid" med hjälp av dessa tekniker. Men om dina anställda laddar ner den senaste Muse video från YouTube eller umgås på Facebook fyra timmar om dagen, har du prestandaproblem, inte ett Internet eller sociala medier problem.

  Alltför många IT-avdelningar ser på internet och sociala medier som ett hårdvaruproblem ("De kommer stänga vår server!") Och spärra användningen av dessa ovärderliga kommunikationsverktyg. Internet, tillsammans med sociala medier, kan vara fantastiskt forskning, kommunikation, branding, och engagemang möjliggörare.

  Plus, om du begränsar deras användning, anställda - särskilt Gen Yers - kommer helt enkelt få tillgång via sina egna mobila enheter under arbetstid Lita på dina anställda att göra det rätta, och oftare än inte, kommer de.!

 • Bjud Millennials att tjäna på sociala kommittéer. Om Gen X förde balans mellan arbete och privatliv till arbetsplatsen, är Gen Y föra arbetslivet blandning. Millennials är en social och nätverks generation, van att ansluta med ett brett universum. För dem, väggarna mellan arbete och lek är porösa. De är hungriga att ta med sina arbetskamrater i deras sociala området.

  Engagera dem att delta och kanske till och med leda dina sociala kommittéer, Corporate Social Responsibility (CSR) initiativ, och så vidare. De är en klar och kunna kommitté som väntar på att bli ombedd att hjälpa umgås din verksamhet.

Funderar du på att attrahera och engagera fler Millennials till ditt företag? Se bladet i denna figur och notera vad du gör nu i termer av CSR, arbetskraftens flexibilitet, innovation, rotation uppdrag, och branding, och vad du kan göra i varje kategori.

Hur man kan engagera Generation Y Anställda