Vad är en gaming laptop?

March 15

En bärbar speldator är en liten, mobil, dator med en inbyggd skärm. Det används främst för att spela datorspel. Även någon bärbar dator kan tekniskt sett vara en, nyinköpta gaming laptops brukar skiljas från andra modeller eftersom de innehåller avancerade hårdvara - en nödvändighet när man försöker köra den senaste graphic- och processintensiv dataspel. På grund av den avancerade hårdvara, är det inte ovanligt att ett företags gaming laptops att kosta minst tre gånger så mycket som deras modeller av bärbara datorer nybörjar.

Estetiskt, gaming laptops tenderar att vara mindre konservativt utseende än traditionella datorer. Många modeller har ljusa färger, metallic finish, stora ikoner och framträdande åsar som ger dem en högteknologisk look. Eftersom de används i informella miljöer, vissa användare skräddarsy även deras gaming laptops med klistermärken och unika fall ändringar.

De fyra främsta aspekterna av en gaming laptop är operativsystemet, skärmstorlek, processor och grafikkort. Operativsystemet (OS) är viktigt eftersom inte alla spel släpps för alla operativsystem, vilket innebär vissa önskvärda spel kanske inte spelas på en gaming laptop med fel operativsystem. En stor skärmstorlek är önskvärd, så att spelare kan se alla aspekter av de spel de spelar. Processorn är utan tvekan den viktigaste egenskapen hos en gaming laptop, både därför spel kan vara extremt processintensiv och därför att en minimi processortyp / hastighet kan krävas för att spela ett spel. Slutligen är grafikkortet också viktigt, eftersom det gör att spel kan spelas med högre grafikinställningar och med fler visuella effekter aktiverade. Många andra hårdvaruaspekter inklusive total RAM, RAM hastighet, batteritid, och hårddiskhastighet bör också beaktas.

En gaming laptop förväntas stödja ytterligare alternativ som en vanlig bärbar dator kanske inte. En bärbar speldator bör kunna acceptera kringutrustning som ett headset och en trådlös mus, ofta görs via USB-portar och Bluetooth-kort; Det borde kunna ansluta till internet och LAN, vanligtvis genom WiFi och Ethernet; och det borde ha förbättrat kylningsalternativ som bättre ventilations eller mer kraftfulla fans, eftersom hårdvaran nått sina gränser för lång tid kommer att generera betydande värme.

Gaming laptops ofta kritiserats för att vara sämre än stationära speldatorer, ibland kallade spelriggar. På grund av sin ringa storlek, de inre komponenterna i en gaming laptop är oftast något mindre avancerad och mycket dyrare än liknande delar till en stationär dator. Dessutom bärbara datorer är svårare att uppgradera jämfört med sina stationära motsvarigheter på grund av brist på komponenter sort och utrymmesbegränsningar. Å andra sidan, erbjuder de fördelen med bärbarhet, vilken många spelare hitta är ett önskvärt handeln.

  • En trådlös mus kan åtfölja en gaming laptop.
  • En bärbar speldator används främst för att spela datorspel.
  • Gaming laptops kan ha extra eller förbättrad ventilation för att hålla den bärbara datorer från överhettning under spel.
  • En gaming laptop förväntas stödja ytterligare alternativ som en vanlig bärbar dator kanske inte.
  • En bra CD-enheten är oftast behövs för att installera och spela spel.
  • En bra gaming laptop bör komma med flera portar för USB-kablar.
  • En bärbar dator.