Vad är 3D lasergravyr?

March 22

Gravyren formen kallas 3D lasergrave är en speciell typ av gravyr som innebär antingen gravyr på en tredimensionell yta på mer än en kant i taget, eller skapa en 3D-bild med olika nivåer av djup. Lasergravyr, som använder en laser istället för en skär lite, är bättre på denna 3D process, eftersom det lätt kan gräva i ytan utan lite av misstag komma i vägen eller slå tidigare gravyr märken. Den bild som ska användas med 3D lasergrave typiskt tas från en gråskalebild, och operatören måste veta hur man kalibrerar gråskala för att uppnå rätt djup och effekt. Det finns också speciella laser gravörer som kan gravera under ytan av glas eller kristall för att skapa 3D-bilder inne i materialet.

Den enklaste versionen av 3D lasergrave är när fler än en sida av ett 3D-objekt är ingraverat i samtidigt. Till exempel, om någon vill en kub graverad, kommer det att ta mindre tid att gravera flera sidor på en gång än att göra varje sida för sig. Denna typ av gravyr utrustningen använder två eller flera lasrar samtidigt, och användaren måste ha alla sidor laddas in i programmet korrekt eller gravyren kommer att komma ut fel.

Oftare är 3D lasergrave används för att skapa en 3D-bild med djup. Till exempel, med en regelbunden gravör, en plan bild med linjer tyder djup kommer att placeras in i materialet. Carving liknar 3D gravyr i att båda faktiskt gräva bort på materialet för att skapa ett visuellt distinkt förgrund och bakgrund. Med gravyr, görs detta via olika laserintensiteter.

Under ytan lasergravyr (SSLE) är en 3D lasergrave metod som inte gravera på ytan av materialet, men under den. Detta görs vanligen med kristall eller glas, eftersom andra, icke-transparent material inte skulle kunna visa bilden. SSLE används för reklamartiklar och ofta lämnar människor klia eller gnugga ytan av kristall eller glas, undrar hur gravören fick en bild inne i materialet utan att lämna märken på ytan.

De flesta 3D lasergravyrmaskiner har 3D-bilden inrättas med en gråskalebild. Mellan svart och vitt, det finns 256 nyanser av grått. Ju närmare vita, mindre skärs bort; den närmare till svart, kommer det mer material skäras bort. Genom att veta hur man korrekt färg en bild, kommer gravör operatören att kunna få rätt skär in i materialet.