Vad är en universell Garage Door Remote?

March 16

En universal garageport fjärrkontroll är en enhet som kan programmeras för att arbeta med en rad olika garageportsöppnare. De är ofta populära som utbytesenheter för dem som behöver en annan fjärrkontroll. Ofta för att hitta originella fjärrkontroller arbeta med specifika garageportsöppnare kan vara en tidskrävande process.

Alla garageportsöppnare arbetar på ett liknande sätt. Den automatiska garagedörren är ansluten till en motor, vilken sedan drar upp dörren eller låter det ner med hjälp av en kedja som är ansluten till dörren. Dörren är också på ett spår. Fjärrkontrollen ger helt enkelt kommandot för att höja eller sänka dörren.

Om en fjärrförsvinner eller skadas, är det snabbaste sättet att ersätta det ofta den universella garageports fjärrkontroll. Denna avlägsna kan programmeras för att fungera med ett antal olika garageportar. I de flesta fall bör en universell fjärrkontroll fungerar med de mest populära märkena öppnare på marknaden. Förpackningen kommer ofta ge information om vilka märken och modeller det kommer att fungera med.

Det kan dock även finnas fall då en universell garageport fjärrkontroll inte fungerar med en viss dörr. Detta kan bero på att öppnaren är en off varumärke som inte stöds av fjärrkontrollen, eller det kan bero på att de säkerhetsfunktioner som är förknippade med öppnaren inte medger att det kan användas. När denna typ av fjärrkontroll inte är kompatibel, är det enda alternativet oftast att få en annan från tillverkaren.

Garageporten fjärrkontroll brukar programmeras med en av två metoder, eller en kombination av båda. Den första metoden är att använda omkopplarna inuti fjärrkontrollen och hitta en som fungerar med din visst märke. Garaget dörröppnare kan också ha möjlighet att programmera den universella garageport fjärrkontroll genom att trycka på en knapp på motorhuset. Detaljerade instruktioner är vanligtvis ingår i fjärr öppnaren förpackningar som detalj hur att utföra uppgiften med vissa populära öppnare.

Som de flesta fjärrkontroller öppnare, kan en universell kommer med många olika alternativ. De har från en till tre knappar. Dessa knappar kan användas för att styra flera dörrar eller dörrar och grindar automatiska. Kraftkällan för fjärrkontroller är ett batteri. Vissa är standard 9-volts batterier. Andra kan köras på andra typer av batterier, såsom de som vanligen förknippas med klockor och andra sådana elektronik.

  • Som en universell TV-fjärrkontroll, kan universalgarageports fjärrkontroller programmeras att arbeta med alla elektroniska garageport systemet.