Vad kan jag förvänta mig av laser vårta borttagning?

March 16

Laser vårtan bort innebär användning av laserljus för att behandla vårtor. Om du väljer att genomgå denna behandling, kan du förvänta dig en läkare för att fokusera en laserstråle på vårta att förstöra blodkärl som försörjer den med blod. Den tid som krävs för detta kan bero på storleken på vårtan och var den är placerad. För en enkel vårta, kan du behöva en eller två behandlingar som varar en halvtimme eller mindre varje. I de flesta fall, ISN behandlings € t smärtsam, men du kan känna lite stickande eller brännande medan laserenergi är fokuserad på din hud.

Eftersom denna form av vårtan bort är icke-invasiv, wonâ du € t behöver ett snitt eller narkos att genomgå behandling. Istället kan du förvänta proceduren att involvera en laser som är fokuserad på vårta. Denna energistråle doesnâ € t brukar påverka eller skada de bästa hudlagren. Istället är de tekniker fokuserar den i blodkärlen som försörjer vårtan med blod. Genom att beröva vårtan av dess blodtillförsel, kan denna typ av behandling förstöra den.

Laser vårtan bort kan åstadkommas i en Doctora € s kontor eller i poliklinik på ett sjukhus. Eftersom det är en icke-invasiv behandling, kan du normalt gå hem snart efter det är över. Ofta kan behandlingen genomföras på mindre än 30 minuter, men du kan behöva flera behandlingar för att förstöra vårtan helt. Om du har flera vårtor, en som är i en svår att nå området, eller en vårta som är mycket stort, kan flytt sessioner håller längre eller du kanske måste genomgå flera behandlingar.

I de flesta fall, med hjälp av en laser för vårtan bort inte orsakar mycket smärta, men du kan känna ett visst obehag under behandlingen. Du kan uppleva en viss lätt stickande och brännande, till exempel, och vissa läkare kommer att administrera lokalbedövning eller annan typ av smärtstillande för att minska denna obehag.

Efter laser vårtan bort, kan du vanligtvis förvänta huden i det behandlade området att ta på sig en blåaktig färg, och det kan verka lite svullen. Detta oftast bara varar en kort tid, och i de flesta fall, kan du förvänta dig huden att återgå till sitt normala tillstånd inom några dagars behandling.

  • Laserbehandlingar kan ta bort plantar vårtor, som tenderar att växa på bollarna på fötterna.
  • Vårtor kan också avlägsnas genom användning av flytande kväve.