Utveckla en beredskapsplan man hanterar risk i en Operations Management Project

April 12

När du har identifierat riskerna i ditt verksamhet projektledning, måste du räkna ut ett sätt att hantera dem. Det bästa sättet att hantera riskerna för ett visst projekt beror på typen av risk och detaljerna i projektet.

Här är de tre grundläggande sorter av risk:

 • Varians Risk: Vissa risker har en sannolikhetsfördelning som följer av osäkerhet från rör kunskap, material, arbetsproduktivitet, etc. Det bästa sättet att svara på denna typ av risk är upfront genom att göra saker som ytterligare forskning, byta leverantör, och tilldela ytterligare resurser.

  Utveckla en beredskapsplan man hanterar risk i en Operations Management Project

  Ofta riskreducerande planer som använder mer pålitliga leverantörer kan minska variansen av en risk men ökar kostnaden. Trots detta, de flesta projektledare föredrar variansen risk efter svar eftersom det är mer förutsägbar. Eftersom de flesta projektledare är riskaverta - de har tillräckligt osäkerhet i deras liv och det finns bara så mycket aspirin kan göra - de föredrar att minska risken även om det kostar lite pengar.

  Utveckla en beredskapsplan man hanterar risk i en Operations Management Project

 • Beredskapsrisk: Här, om en beredskapsplan risk uppstår, skiftar grundkostnaden variansen till höger. Källor till beredskaps risken finns saker som är övervägande antingen / eller i naturen. Till exempel, du antingen få ett bygglov, eller du inte. Den nya batteriteknik antingen fungerar eller inte.

  Ofta är det klokt att inte minska en beredskapsplan risk förskott, men införa en beredskapsplan bör beredskaps risken faktiskt förekommer. En ganska drastisk beredskapsplan som ibland är vettigt är helt enkelt att avsluta projektet om risken inträffar.

  Utveckla en beredskapsplan man hanterar risk i en Operations Management Project

 • Okända okända (ofta kallade svarta svanar): Dessa är de risker som du vet finns men kan inte identifiera. Det enda sättet att bemöta dessa risker är att klara av dem när ni möter dem. Ett av målen för riskidentifieringsprocessen i planeringsstadiet är att avslöja så många potentiella svarta svanar som möjligt så att de kan besvaras i förväg.

  Svart svan risker tar sitt namn eftersom, sedan romartiden, var det ökända i Europa för att hänvisa till något som är sällsynt "som en svart svan." Såvitt européer visste, fanns det inget sådant som en svart svan eftersom det finns ingen svart svanar i Europa. Men holländska kaptenen Willem de Vlamingh s tekniklicenser runt västra Australien i 1697 siktade en hel art av - du gissade det - svarta svanar.

Låt oss titta på Melville Island exemplet fylls ut med beredskapsplaner. En risk är "kan inte förvärva mark från den kanadensiska regeringen." Experterna under planeringsfasen bedöms detta ha en renodlad sannolikhet för 2 (låg) men en effekt 5 (mycket hög). Detta skapar en ren riskpoäng på 10.

Politiken på ExploriCo är att skapa beredskapsplaner för alla risker med poäng över 5 och särskilt för dem med risk betyg över 10. plan för att begränsa företaget kommer upp med är att behandla det i förskott genom att anställa lobbyister att arbeta med den kanadensiska regeringen att sälja projektet och ge dem möjlighet att köpa upp de nödvändiga markrättigheter i Ottawa.

Dessutom, om lobbyist inte lyckas, gör ExploriCo en beredskapsplan för att överge projektet tidigt innan mycket pengar spenderas. Viktigt notera mix av upfront och beredskaps metoder på insatsplan.

Efter att de har utvecklat åtgärdsplan, experterna avgöra mildras sannolikheten med svaret plan på plats är en 1 (mycket låg), men den mildras effekterna endast minskas något till en 4 (hög). Den resulterande riskpoäng är 1 4 = 4, vilket anses godtagbara ExploriCo.

Utveckla en beredskapsplan man hanterar risk i en Operations Management Project

ExploriCo fortsätter sedan med alla andra risker med risk score över 5. Det kan inte mildra alla risker för en 5 eller underifrån genom beredskapsplaner. Dock är riskprofilen för projektet totalt sett mycket bättre än före utvecklingen av beredskapsplaner.

Åtgärdsplaner, som en del av ett projekt riskregistret, måste kontinuerligt spåras och uppdateras under hela projektet. Allteftersom tiden bär på, kan vissa risker tas bort ur registret eftersom de inte hända och den tidsperiod för dem att uppträda passerar.

Andra risker upptäcks och behöver läggas till registret. Eftersom detta händer, skiftar riskhantering från spårning och identifiering tillbaka till prioritering och respons, fortsätter riskhanteringscykeln fram till slutet av projektet.

I varje projekt, möjligheter finns samt risker. Beredskapsplaner för nya möjligheter, om de uppstår, gör det mer troligt att du kan dra nytta av dem.