Hur att främja framsteg i medling

February 2

I medlingstvister där känslor av fientlighet och misstro löper särskilt hög, bör medlaren överväga ställer denna fråga: Vad kan [den andra parten] gör att det skulle vara ett tecken på framsteg för dig?

Frågar parterna hur deras motståndare kan göra en show av god tro tillåter dem att komma tillbaka ner till verkligheten och sluta ställa krav motiveras av ilska och beräknade att straffa. Frågan genererar klartänkta brainstorming inriktad på att lösa ömsesidiga problemet parternas onekligen ansikte - bekostnad, varaktighet och stam av tvisten själv.

Ge inte upp kampen om någon fortsätter i en fientlig ven, att säga något i stil med "Han kunde betala mig allt jag ber om!", Eller "Hon kunde avfärda henne oseriöst stämning." Det är ett tillfälle att injicera en liten lättsinne . Säg något i stil med, "Jag är ledsen, jag glömde att lägga till ordet rimligt. Vad kan den andra parten rimligen göra för att signalera sin goda tro och potentialen för utveckling?"

Sen vara tyst. Vänta, vänta, vänta. Din tålamod kommer att belönas. En av parterna är redo att avslöja för er något som han verkligen vill att hans motståndare att göra eller säga. Tala inte för fort eller kommer du avbröt honom.

Om du medla ett processat fall minns att hans advokat för länge sedan penningmässiga orättvisan han led. Han kan knappt minnas vad han verkligen ville i första hand. Han kommer tillbaka i tid för att fundera över hur han mådde innan tvisten fossil i slagsmål över kronor och ören - tillbaka när han hade varit nöjd med en ursäkt, eller 20 procent av vinsten, eller något lika rimligt.

"De kunde åtminstone erbjudandet. . . att betala mina advokatkostnader, eller börja nästa förhandlingsrunda i sexsiffriga sortiment, eller erkänna att de var delvis fel för förlusten av min leverans av skinnjackor från Hong Kong. "Nu du får någonstans.

Alltför många människor går ut ur en medling utan att veta att de är villiga att acceptera bara om samma summa pengar deras motståndare är villig att betala. Du behöver bara vicka sina hjärnceller för att få dem att tänka.