Snabba lösningar för Överdrag Slip-Ups

February 4

Låt inte misstag förstöra ditt överdrag projektet. Fixa upp illa ups kan ge dig ett sätt att göra ditt överdrag verkligen speciell. Se om någon av dessa snabba lösningar kan bota vad ails ditt projekt.

Att bli av med bagginess med pilar

Dart är ett sätt att hugg överflödigt tyg för att få en renare, mer strömlinjeformat utseende. De är bra att applicera runt kurvorna för att få en smidig, rundade effekt du vill. Tänk på en skräddarsydd skjorta eller en figursydd klänning: Den konturer som kramar kroppen skapas med pilar. Samma princip gäller för soffa, loveseat och fåtölj överdrag.

För att skräddarsy ditt överdrag med dart, följ dessa enkla steg:

1. Vänd ditt överdrag ut och in och placera den tillbaka på möbeln för vilket den är avsedd.

2. Notera vilka områden som är lite baggy, nyper den felande tyget upp och bort från ytan av möblerna.

3. Pin det så att de två delarna av tyg möts skapar en slät yta under den.

För att skapa en pil korrekt, börjar sätter på ett hörn och arbeta dig ut till det andra hörnet. Såvida dina dart är stora och störa hur överdrag jämnar ut på möbler, behöver du inte klippa bort överflödigt tyg.

4. Sy dina dart individuellt med raksöm inställningen på din symaskin.

Om du har lite bagginess på ena sidan av ditt överdrag, är chansen att du har det på den andra sidan också, så skapa dina pilar på varje sida i spegelbilder för att säkerställa en bra passform.

Att ge en alltför snäv möbelöverdrag lite andrum

Vad händer om du har gjort ditt bästa för att få en perfekt, perfekt passform men ditt överdrag slutade för hårt (du knappt fick det på, och du riskerar poppar sömmarna om du sitter på det)? Om du planerat en 1-tums sömsmån, få ut din sprättarkniv öppna upp dina sömmar och sy om dem med en mindre sömsmån.

Om du inte börja med en 1-tums sömsmån, misströsta inte. Bara lägga till några remsor av tyg (en med stretch, som Lycra, kan vara precis biljetten) i dolda områden (under kuddar, i området tillbaka) i ditt överdrag för att ge det mer svängrum. Genom att se där tyg puckers - vanligtvis runt det område där två sömmar möter - när du placerar den på dina möbler, kan du räkna ut var du behöver lägga till lite ge och hur mycket du behöver. Efter det, så här:

1. Dra en rak linje längs sömmen med några krita.

Om du gör det hjälper dig att hitta stressad området när du tar bort överdraget från dina möbler.

2. Öppna upp ditt sömmen.

3. Sy dina remsor in med en halv-tums sömsmån.

Täcker en krokig fåll med fransar

När du passar ditt överdrag på dina möbler, kanske du märker att din fåll inte är helt rak. Vänligen avstå från att köra ut ur rummet skrikande och dra ditt hår. Istället för att börja om, överväga att lägga ett dekorlister för att dölja en krokig fåll. Välj ett trim som ger dig tillräcklig täckning - en frans trim gör susen - så dina misstag är helt täckt.

Nåla ditt trim på ditt överdrag medan det fortfarande på möblerna, och se till att trim är parallell med golvet, inte i linje med överdrag fåll (som är krokig!). Försök att inte sträcka trim för hårt. Ta sedan bort den och sy eller varmt lim ditt trim på plats.

Nå golvet med volanger

Volanger kan förlänga en alltför kort möbelöverdrag fåll, vilket ger läggas längd till ett överdrag samtidigt som en mjukgörande, feminin touch.

Du kan välja mellan några sätt vid behandling botten av en möbelöverdrag med volanger:

  • Det enklaste sättet att fästa en rufsar är att sy den till fållen undersida med en sicksack på din symaskin.

För en renare utseende, placera den högra sidan av volangen mot den högra sidan av överdraget, att ovan volangen med botten av möbelöverdrag, och sedan använda en halv-tums sömsmån att sy ihop dem. När du är klar, vik rufsa ner och tryck på området där det fäster vid möbelöverdrag.

  • Du kan även fästa volangen till ovansidan av möbelöverdrag - den högra sidan av möbelöverdrag åt fel sida av ruffle och sedan lägga en dekorativa lister (en utan en kjol) över det område där den möbelöverdrag tyg och ruffle möts.

Du kan kantsticka den rufsa på med din symaskin, och sedan använda ett limstift för att hålla din trim på plats. Hand stygn eller maskin stygn ditt trim permanent på plats; den typ av trim du väljer avgör om du kan köra det genom din maskin.