Vad är ett Barnvakt Co-op?

October 27

En barnvakt co-op kan vara ett bra sätt för föräldrar att få tillfällig barnpassning hjälp utan att betala kontant för det. Denna typ av grupp kräver mycket organisation och överenskomna regler för att lyckas. Det kräver också att de som går med i co-op kommer att vara villiga att inte bara be om barnpassning, utan också att donera dem.

Storlek och organisation av en baby-sitter co-op är viktigt. De flesta har minst fem föräldrar att börja med, och dessa föräldrar kan vara belägna ganska nära varandra. I början av varje månad får föräldrarna en viss barnpassning marker. Dessa kan vara bara vanlig gamla marker.

Varje chip kan representera antingen en timme eller halvtimmen av barnpassning. Föräldrar måste bestämma inte bara hur många timmar theyâ € d som barnvakt, men också de timmar theyâ € re villiga att sitta barnvakt. Detta innebär att antalet marker kan lita på en överenskommen mängd timmars barnomsorg per månad varje medlem kan räkna med att ge och ta emot.

När en förälder behöver en barnvakt, kallar hon medlemmar av barnvakt co-op för att se vem som är tillgänglig. Hon kommer då att betala sittande moder chips baserade på total barnpassning. För att denna förälder att fortsätta att få barnpassning, hon måste tjäna tillbaka marker genom barnvakt för andra i co-op. Ett mer organiserat förhållningssätt till barnvakt co-op är att ha föräldrar som tilldelats vecko skift, så att andra föräldrar vet vem som är tillgänglig vid varje given tidpunkt under veckan. Denna kontinuerligt utbyte av flis kan innebära att de flesta föräldrar har tillgång till barnvakt på en regelbunden basis.

Den barnvakt co-op kan fungera bäst när alla regler planeras i förväg. Grupper bör enas om konsekvenserna om föräldrarna är sent att plocka upp barnen, eller om barnpassning fler barn (säg en friendâ € s fem barn) är dyrare i marker än barnpassning två barn. Gruppen får också vill upprätta en uppförandekod för barnvakter och be människor att få utbildning i saker som spädbarn och barn HLR.

Om en barnvakt co-op blir för stor, kan föräldrarna inte längre vet vem theyâ € re lämnar sina barn. Vissa personer som har organiserat dessa kooperativ visar att det bör inte vara mer än 20 föräldrar i co-op. Ett större antal föräldrar som vill delta bör eventuellt bilda en andra grupp. Det finns också några grundläggande oro lämnar dina barn med människor du donâ € t känner väl. Att hålla co-op mindre och att kunna känna alla föräldrar inblandade kan hjälpa dämpa denna oro.

Det finns klara fördelar att bilda en barnvakt co-op. Det kan innebära att föräldrar kan få lite ledig tid utan att behöva dela ut pengar för att göra det. Dessa grupper tenderar att vara framgångsrika när föräldrar har liknande föräldraskap ideal, liknande scheman och känner varandra väl. Co-ops fare också bättre när mycket tydliga regler om hur co-op kommer att arbeta är etablerade i början. Föräldrar måste förstå att barnvakt co-op bara kan fungera om de går med på att ge så mycket som de får barnpassning.

  • En barnvakt co-op kan tillåta föräldrar att få barnpassning utan att faktiskt betala pengar för att göra det.
  • En barnvakt co-op kan erbjuda tillgång till utbildning i första hjälpen, och blodburna patogener säkerhets kit.