Vad är Brass?

October 26

Mässing är en smörig gul legering av zink och koppar som har tillverkats i tusentals år i många delar av världen. Dess användningsområden varierar beroende på andelen zink och koppar, och som andra metaller har lagts till legering att få fram specifika egenskaper, men de inkluderar patronhylsor för vapen, rör, weathers, dekorativa accenter på bostäder, musikinstrument, och hushålls prydnader . Färgen hos legeringen kommer också att variera, beroende på mängden av zink: mässing blir ljusare i färgen med ytterligare zink, och kan nå en blekgul skede.

Grund mässing har ungefär 67% koppar och 33% zink, vilket gör det starkare och mer hållbara än koppar, men inte lika stark som metaller som stål. Legeringar med ännu mindre zink börjar vända rödaktig i färgen, och kallas ibland rödgods. Andra metaller tillsätts ibland för legeringen är bly för att göra metallen mer praktiskt genom maskinen, tenn, arsenik, och antimon för att motstå korrosion, och järn för att göra det svårare och lättare att förfalska.

Många termer används för att tala om denna metall, inklusive "patron mässing" och "holländska mässing", men i USA, är mässing delad ett nummer under Unified numreringssystem. Alla legeringar först betecknas med bokstaven C, för koppar, följt av fem siffror som ger specifik information om denna legering. Om numret börjar med ett till sju, kan mässing bearbetas eller förfalskade, medan siffror start åttor och nior avser metaller som bara kan arbetat genom gjutning.

Mässing och brons, en legering av koppar och tenn, har gjorts i tusentals år, men mässing gjordes ofta av en slump. Tidig avsikt mässing gjordes faktiskt med calamin, ett mineral som innehåller zink. Av 200 f.Kr., var Kina skilja mellan de två legeringar, och i 300 e.Kr., Tyskland och Nederländerna blev känd i Europa för sin mässing. År 1746, egenskaper zink kom att mer allmänt förstås, och England patenterade tekniken för att producera metallen i 1781. Genom 1852, hade det banat väg för tidigt automatvapen, som patroner gjorda av denna metallegering kan expandera för att fylla bakstycket av vapnet under bränning och sedan kontrakt för snabb borttagning efteråt.

Kommersiella mässings vanligtvis lackerade att motstå korrosion, som metallen är mycket utsatta för korrosion. Att ta hand om det i hemmet bör ta lack hänsyn, eftersom du inte vill att oavsiktligt ta bort den. Använd aldrig starkt slipande rengöringsmedel, eftersom de kan repa den. Om du vet att det är lackad, använd en specialiserad polish i mycket små mängder för att lägga ett tunt lager av skydd på mässing och polera det. För rå metall, ren med alkohol eller en mycket mild slip innan polering och gnugga med olivolja för att motstå korrosion. Skulle det bli skamfilat, använd ättika eller ammoniak för att lyfta matt, eller använda en blandning av citron och salt för att försiktigt gnugga det innan polering.

  • Mässing nyckel.
  • Mässing vikter.
  • Mässing rörkoppling.
  • Mässing är ungefär en tredjedel zink.