Vad är en Rain Lily?

July 4

Med en delikat utseende men ändå enkelt underhåll, är regnet lily en av många härliga prydnadsväxter som används i stenpartier, inomhus container displayer och enkla landskapsprojekt. Arten har tunna, smala stjälkar och lind, levande blad. Blooming i en uppåtgående lutning flera gånger om året, regn liljor är oftast mjuk vit, citrongul, eller ljus till levande rosa i nyans.

Regnet lily kan bli upp till 8 till 12 inches (20 till 30 centimeter) i höjd. Stjälkar av regnet liljan är ihåliga och kan bli upp till 7 inches (17 cm) i höjd. Fabrikens kronblad är typiskt i formationer av sex, och kan bli upp till 3 inches (7,5 cm) i längd. Löv omger stammen liknar ljust grönt gräs.

På många områden är liljan planteras utomhus under hösten och vänster att blomma under våren. Regn liljor trivs i direkt solljus, men de kommer också att växa bra i halvskugga. De kan planteras så nära som 3 inches (8 cm) från varandra, och bör inte bli begravd i jorden djupare än 2 inches (5 cm).

Härdiga växter, kommer blommorna att överleva torka. Regelbunden vattning, men kan hjälpa blommor blomma oftare. När blommorna blommar, kommer de brukar vara öppen för ett par dagar. De blommar stänger vanligtvis på natten.

På grund av deras djärva färg och center stjärnbildning, har regn liljor fått många andra nyckfull namn. Några av dessa inkluderar magi lilja, zephyr lilja, fairy lilja, och rainflower. Det latinska namnet på arten är Zephyranthes. Efter varje regn, efter en torr period under sommaren, regnet belönar liljan sina vårdare med en annan doftande blomma, ger det en till synes magiska egenskapen att barn särskilt njuta.

Tros vara hemma i Centralamerika, kan regnet liljan också hittas i USA, Kanada, Argentina, Indonesien och Thailand. För att upprätthålla en lilja, förse den med månads gödsel och fuktig jord under sommarmånaderna. I kalla, nordliga klimat, bör lökarna planteras under våren och grävde upp under hösten för att skydda dem från frekventa frysning temperaturer. Vid förvaring regn lilja lökar för vintern, bör de förvaras i perlit eller torv.

Regn liljor bör hållas utom räckhåll för barn och husdjur. Många delar av anläggningen, inklusive lampan och kronblad, anses giftig. Om ätit, ta barnet eller djur till närmaste larmcentral omgående.