I Harry Potter, Vad är vises sten?

July 25

Idén om en vises sten är en vanlig en i europeiska mytologin. JK Rowling lånade idén om en alchemically skapade sten med magiska egenskaper för hennes populära Harry Potter-serien. I Harry Potter-böckerna, det finns bara en vises sten, skapad av Nicolas Flamel på 1400-talet. Flamel sten kan förvandla föremål i guld och producera ett livselixir som ger den som dricker odödlighet.

Den magiska objektet först dök upp i Harry Potter och de vises sten, som släpptes under titeln Harry Potter och de vises sten i USA. Scholastic, den amerikanska utgivaren av Harry Potter-böckerna, trodde att amerikanska läsare inte skulle vara lika dras till en bok om en "vises sten." Detta val har kritiserats, tillsammans med amerikanisering av Harry Potter-böckerna släpptes i USA : små förändringar gjordes i det språk som bokstäver använt ur en rädsla för att amerikanerna inte skulle förstå det.

De vises sten är en viktig del av boken. Nicolas Flamel är en vän till Albus Dumbledore, rektor för Hogwarts. De två har arbetat tillsammans på alkemi projekt, förmodligen arbetar med de vises sten självt att utforska dess egenskaper. Flamel vänder också till Dumbledore att hålla stenen säkert, och i början av boken, är det flyttas från Vault 713 vid Gringotts till Hogwarts, där det antas vara säkrare.

Samarbete med flera instruktörer på skolan, Dumbledore lägger en rad hinder i vägen för de vises sten för att skydda den. Serien av förtrollade skydd är utformade för att omintetgöra Voldemort från att få de vises sten, som Dumbledore är orolig för att Voldemort kommer att stiga igen. Ytterst är Voldemort kan penetrera alla skydd utom den sista: Dumbledore döljer skickligt stenen inom spegel Erised på ett sådant sätt att bara någon som vill hitta de vises sten men inte använda den kan få det.

I en lektion om mål och motiv, Harry får det för att han ser in i spegeln utan avsikt att använda det, och även framgångsrikt motstår ett försök av Voldemort att ta de vises sten med våld. Efter denna kulminerande scenen, är de vises sten förstöras för att förhindra Voldemort från att erhålla det, och Nicolas Flamel och hans hustru förbereda deras död. Harry är inledningsvis berörda om de två, men Dumbledore påpekar att Flamel har varit vid liv i över sex hundra år, och är förmodligen redo att fortsätta "nästa stora äventyr" dödens.

  • Alchemy var allmänt praktiseras över hela världen genom 1800-talet.