Hur väljer jag det bästa Amber Perfume?

November 16

Amber parfym är gjord av en kombination av eteriska oljor och andra ingredienser. Doften, liksom den tillhörande fossil träd harts, har ofta uppkomsten av antingen mörkt gult, orange eller brunt fast material. När de söker amber parfym, kommer du vill ett varumärke som är tillverkad av hög kvalitet eteriska oljor, och inte imitationer ingredienser. De bästa typerna av bärnsten dofter bör också fungera bra med din kropp kemi.

Doften av bärnsten parfym är känt för sin musky och varm doft, som ibland även har honung toner. En av de vanligaste ingredienser som används i denna typ av parfym är oljan av labdanum, en väldoftande kåda från Medelhavet buskar. Jojobaolja, solrosolja, och E-vitamin är andra populära ingredienser i bärnsten parfymer.

En av de mest kostsamma typerna av bärnsten parfymer innehåller olja gjord av ambra, ett vaxliknande ämne som härrör från uppstötningar av vissa livsmedel från kaskeloter. Ambra är sällsynt på marknaden på grund av det faktum att kaskeloter är en utrotningshotad art. Amber parfym gjord av ambra är den dyraste, men det är inte nödvändigtvis mer doftande än andra typer på marknaden.

Amber parfym innehåller en mängd olika ingredienser för att hjälpa till att ge den signaturen musky doft som många konsumenter tycker, men det finns några ingredienser som kvalitet parfym inte bör ha. Någon form av alkohol kan torka ut huden över tiden, och kan även orsaka irritation hos vissa personer. Avbryt användning av ett visst märke av bärnsten parfym om du upplever klåda och utslag.

Trots alla prisklasser och ingredienser som används för att göra bärnstens parfym, det mest effektiva sättet att hitta din bästa märke är att testa dem. Din unika kroppskemi fungerar bra med vissa ingredienser, och du kommer bara vet när du möter dem. En viss doft kan lukta gott på papperet, men helt annorlunda på dig. Om du är osäker efter att ha testat en, lämna det på några timmar för att se hur den reagerar med din hud.

Amber parfym marknadsförs ofta som är härledd från fossil träd harts, som används för att göra smycken. Faktum är att bärnsten dofter i allmänhet inte är gjorda av fossil, eftersom hartset oftast inte har en doft. Ett varumärke som lovar en parfym gjord av ren bärnstensfärgad olja på etiketten är sannolikt bara en imitation av de eteriska oljorna som används för att göra kvalitets dofter. Det är viktigt att kontrollera alla produkt ingredienser noga för att se till att du inte betalar mer än samma ingredienser som finns i billigare parfym.

  • En flaska parfym.
  • Amber parfym görs med riktig ambra är sällsynt på grund av den hotade status kaskeloter.