Vad är en flytväst?

April 25

En flytväst är en säkerhetsanordning utformad för att hålla någons näsa och mun ovanför vattenytan bör personen falla överbord eller vara inblandade i en flygolycka på vatten. Flytvästar krävs säkerhetsutrustning ombord båtar och flygplan, och folk förväntas bära dem eller har tillgång till dem i händelse av en nödsituation. Det finns ett antal räddningsväst notis för olika tillämpningar och de är tillgängliga via kataloger, samt båtliv leverans butiker.

Flytvästar bandet säkert till kroppen med justerbara remmar för att hålla dem tätt på plats, även när människor falla från höjder. Chambers fyllda med luft, skum, kork och andra lätta ämnen tvinga den person som på ytan av vattnet och håll person upp, hålla huvudet ovanför vattenytan. Flytväst skyddar människor som är omedvetna, skadade, eller trött, som hindrar dem från att glida under vattnet och drunkna medan de väntar på undsättning.

Normalt är flytvästar färgglada för att göra dem lättare för räddningsarbetare att upptäcka. Vissa har beacons avsedda att tändas när den aktiveras, vilket möjliggör nattetid räddning och fyrarna kan också förses med transpondrar för att sända en signal till en annan plats. Ytterligare beslag såsom små påsar för att hålla energi barer eller vatten kan finnas på vissa konstruktioner.

På små vattenskotrar, är det i allmänhet rekommenderas att människor bär flytväst hela tiden. Människor kan falla överbord oväntat eller tvättas över av vågor, och bär en flytväst är avgörande för säkerheten. På stora hantverk och kryssningsfartyg där flytvästar inte krävs hela tiden, bör man fortfarande se till att de vet var deras flytvästar är och hur man använder dem. På flygplan, under sätet lagring används för flytvästar så passagerarna kan ta dem snabbt om en vattenlandning kommer att inträffa. En flytväst på ett plan är oftast uppblåsbar. Folk lämnar flytväst platt medan flygplanet, och blåsa det efter avfarten flygplanet. Detta är tänkt att göra det lättare att evakuera.

Det är viktigt att regelbundet inspektera flytvästar att bekräfta remmarna arbetar och kontrollera att fyren och transpondern är i drift. Remmar tenderar att väder och fransa som ett resultat av att utsättas för vatten och solljus och bör kontrolleras för tecken på hårt slitage. Om banden verkar vara skadad, bör de eller flytväst bytas för säkerheten. Människor bör också göra en vana att anpassa sina flytvästar så fort de sätter dem på att placera dem ordentligt på kroppen.

  • Båtar ska ha en flytväst per person tillgänglig hela tiden.