Basket Cheat Sheet

April 15

Som med någon sport, har basket sina egna termer och fraser för att beskriva spelet flyttar, pjäser, positioner, och mer. Att veta lite basket lingo hjälper dig att njuta av spelet mer medan du spelar eller titta från Courtside säten - eller din soffa.

alley-oop: En designad lek där en spelare lobb bollen mot korgen och en lagkamrat hoppar upp, fångar bollen i luften, och oftast Dunks det.

blockera ut (eller låda ut): Använda kroppen att blockera eller skärma en motståndare för att få bättre förutsättningar att ta en rekyl.

styrelser: returer.

tegel eller skrammel: En särskilt ful, hostat skott som clanks hårt från fälgen.

skopa: En bra multi ord som kan betyda korgen själv eller en gjord korg; även kan användas som ett adjektiv för ett särskilt bra skytt, som i "Den där killen är hink."

begrava en bygel: För att göra en särskilt vacker hoppskott.

cager: En basketspelare.

välgörenhet rand: frikast linjen.

deuce: En gjord field goal, värt två poäng.

centrum: En lång väg från korgen, som i, "Han slog just det skott från centrum!"

hacka: En foul.

hål: en korg, som i "ta den till hålet."

hoop: en korg.

humle: Jumping förmåga.

HÄST: Ett populärt spel där en spelare gör ett skott och hans motståndare måste göra samma skott. Underlåtenhet att göra detta resulterar i att få ett brev (som börjar med "h").

i färgen: I frikast körfält.

ingenting men netto: Ett skott som går genom fälgen utan att röra kanten eller någon annan del av korgen.

sten: Slang för boll, som i "skjuta rock" eller "pass berget."

T: teknisk foul.

ta den till hålet: Att köra mot korgen i ett försök att göra mål.

trey: En gjord field goal från bakom trepunkts båge, värt tre poäng.

21: Ett spel där valfritt antal spelare kan spela. Den spelare som har bollen försöker att göra mål medan alla andra spelare försvara. En gjorde skott resulterar i två punkter, plus att du får upp till tre på varandra följande fria kast, värda en poäng.

promenad: Att resa.

Förstå Player Positioner i Basket

I basket, en fem-spelare lag gör poäng genom att få bollen genom bågen. Varje basketspelare har en specifik position och ansvar. Positionerna - som består av två vakter, två terminer och en center - ring för olika fysiska krav och färdigheter:

  • Point Guard: Vanligtvis kortaste spelaren i laget. Bör vara lagets bästa passer och bollen handler; inte i första hand en skytt. Traditionella roll är att driva bollen upcourt och börja de offensiva hjulen snurra. Ska antingen ta bollen till korgen eller förbli nära toppen av nyckeln, redo att retirera på försvar. Bästa och smartaste: Derrick Rose.
  • Shooting Guard: Generellt högre än en point guard men kortare än ett litet framåt. Inte nödvändigtvis en stor boll handler, men normalt lagets bästa omkrets skytten. En bra skytte vakt (eller två guard) lossnar skärmar fastställts av högväxt lagkamrater beredda att skjuta, passera, eller köra till korgen. Försöker också ta returer på brott. Bästa och smartaste: Dwyane Wade.
  • Liten Forward: Den allroundspelare på brottet: aggressiv och stark; lång nog att blanda upp det inuti men vig nog att hantera bollen och skjuta bra. Måste kunna göra mål både från omkretsen och inifrån. Bästa och smartaste: Carmelo Anthony.
  • Effekt Forward: Har muskler eller åtminstone lite bulk. Måste kunna fånga passerar och slog skott nära korgen. En bra, robust studsmatta, men atletisk nog att flytta med viss snabbhet runt körfält på offensiv och defensiv. Förväntas att göra mål när det ges tillfälle på baslinjen, ungefär som ett centrum, men oftast har en räckvidd på upp till 15 meter runt korgen. Bästa och smartaste: Pau Gasol.
  • Center: Vanligtvis högsta spelaren i laget. Skall kunna posta upp offensivt - det vill säga ta emot bollen med ryggen mot korgen och använda pivot flyttar träffa en mängd korta hoppare, krok skott, och dunkar. Också måste veta hur man hittar den öppna spelaren i färgen och ta offensiva returer. Bästa och smartaste: Dwight Howard.

Besök en Basketball Hall of Fame

När folk pratar om basket Hall of Fame, de är sannolikt att hänvisa till morfar av dem alla, den Naismith Memorial Basketball Hall of Fame i Springfield, Massachusetts. Men andra salar berömmelse tillägnad denna sport är inte mindre roligt att besöka. Först, ta en virtuell pilgrimsfärd till Springfield:

Naismith Basket Hall of Fame

Var kan en basketboll fan hittar nästan 300 hall-of-fame värnpliktiga och mer än 40.000 kvadratmeter baskethistoria? Ser längre än Naismith Memorial Basketball Hall of Fame i Springfield, Massachusetts. Ligger på den pittoreska stranden av floden Connecticut, är museet ett passande helgedom till spelet Dr James Naismith uppfann mer än ett århundrade sedan. Landmärket strukturen är en av världens mest utmärkande monument som bryter av Spring skyline och omrörning andar basket fans överallt. Hundratals interaktiva utställningar dela rampljuset med kompetensutmaningar, levande kliniker och skytte tävlingar. Och naturligtvis finns det tillräckligt med basket historia att imponera världens mest ivrig sportfantaster. Den Naismith Memorial Basketball Hall of Fame firade 50-årsjubileum år 2009.

National Collegiate Basketball Hall of Fame

The National Collegiate Basketball Hall of Fame, som ligger i Kansas City, Missouri, är en hall of fame och museum tillägnat college basket. Museet är en integrerad del av kollegiet basket Experience skapats av National Association of baskettränare (NABC), som ligger vid Sprint Center. Hallen är tänkt som ett komplement till den Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, med fokus enbart på dem som har bidragit starkt till college basket.

Kvinnors Basket Hall of Fame

Kvinnobasketball Hall of Fame öppnades i juni 1999 i Knoxville, Tennessee. Det är den enda i sitt slag tillägnad alla nivåer av kvinnors basket. Hallen är fylld med multimediapresentationer och många basket artefakter, fotografier, klippböcker, medaljer, troféer, och gamla uniformer som ger historien om kvinnors basket till liv. I State Farm Tips-Off teater, kommer du att se Hoopful of Hope, en 17-minuters video produktion som täcker historien av vårt spel. Produktionen visar några av alla tiders storheter från sporten inklusive spelare, tränare och lag från AAU, college- och yrkesorganisationer.