Vad är en drottning Angelfish?

April 4

Drottningen havsängel, hemma i östra och västra Atlanten från USA till Brasilien, Sydamerika, är ett populärt val för erfarna akvarium ägare. Även känd som Holacanthus ciliaris, fisken har en komprimerad blå och gul kropp upp till 18 inches (45,72 cm) lång, med en näbb-formad mun. En mörk fläck på toppen av sitt huvud är inringad av blått, vilket skapar en kronliknande utseende från vilket fisken har fått sitt namn. Unga drottning angelfish är mörkare och har vita ränder mot deras baksida. Arten är även känd under namnen drottningen vinkel, blå angelfish, gul kejsarfisk, och gyllene havsängel.

Drottning havsängel leva normalt i vatten som är upp till 230 fot (ca 70 meter) djup, och det kräver tillräckligt med utrymme för att leva bekvämt. För att hålla en i ett akvarium, 150 gallon (575 liter) vatten är minimikravet. De rev fiskar är känsliga för miljön, och vattnet ska vara mellan 72 ° och 78 ° F (22 ° och 25,5 ° C) med ett pH-värde 8,1-8,4. Nitrater bör hållas till ett minimum också, och alla dessa kriterier bör fastställas innan fisken läggs till akvariet.

Svampar är favoritmat av drottning angelfish, och de äter också plankton, alger och maneter. Som ungfisk, kommer de att äta parasiter bort av andra fiskar i havet. Det finns frysta livsmedel som säljs i butiker som innehåller svampmaterial, tillsammans med torkade alger och vitamintillskott som är hälsosamma för fisken. De kommer också att äta räkor, skaldjur och bläckfisk. Mjuka koraller är också en favorit, så ett hem akvarium bör inkludera dessa samt stenar som kan stödja tillväxten av alger.

Vare leva i havet eller i ett hem akvariet, behåller en drottning angelfish sina naturliga instinkter. Det kan vara aggressiv och territoriell, och med mer än en av samma art i samma tank kan resultera i aggressiva slagsmål mellan fisken. Aggression mot andra angelfish arter är möjligt men inte lika vanligt. Medan det inte associerar väl med liknande arter, drottningen angelfish ibland passar ihop med blå ängelfisk, vilket resulterar i sällsynta hybridavkomma. Den gillar också att vara ute i det fria, men om det inte finns några gömställen, såsom bitar av koraller, kan det bli stressad.