Kontroll för Loose Drive Bälten

July 28

Om det finns en enda del av motorn som måste tas om hand på rätt sätt, har det fått vara drivremmen. Drivremmar (även känd som slingras bälten) är den del av utrustningen som kan bidra till att göra hela motorn samverkar ordentligt. Detta innebär i princip att om det blir för lös, raster, eller några hur blir skadad på något annat sätt, slutar hela din motor fungerar. Utan en fungerande motor, gör din bil rör sig inte. Det enklaste sättet att hålla detta händer är genom att kontrollera för lösa remmar. Det är inte så svårt, och egentligen bara kräver att du följer dessa enkla steg.

  1. Hitta bältet. Innan du kan kontrollera din drivrem för att se om det är löst, måste du kunna identifiera den. För de flesta fordon är detta en ganska enkel sak att göra eftersom allt du behöver göra är att titta på framsidan av fordonets motor. Vanligtvis hittar du en enda stor bälte som löper från toppen av motorn till botten, oftast i en serpentin mode (därav smeknamnet).
  2. Inspektera visuellt. När du har identifierat drivremmen ta en titt på det. Vanligtvis kan du få en god uppfattning om vad du står inför genom att bara titta. Bältet ska inte se ut som det är att förlora alls, och det borde väl vara på plats med samtliga hjul och remskivor som den har att arbeta med. Dessutom, när man tittar på bältet se till att den inte är uttorkad eller sprickbildning. Om det ser ut som det är, måste du byta ut den så snart som möjligt.
  3. Känn det. Ta dig tid att faktiskt röra och känna drivremmen. Genom att helt enkelt trycka på bandet kan du berätta om den behöver skärpas eller inte. När den trycks in, bör bältet flytta inte mer än en tum. Vid denna tid också passa på att känna bandet och se om det finns några hack saknas i tänderna på undersidan, eller om det finns några sprickor som du inte kan se, eller något som helt enkelt känns fel.
  4. Om det behövs, dra upp den. Om bältet hamnar flytta mer än en tum när du trycker mot det, måste du dra åt den. Se till att bältet är fortfarande användbar men, annars kan du av misstag bryta det när du börjar dra åt det. Verktyget som du använder för att dra åt en drivrem är, fantasifullt nog, känd som en spännare. Dessa kan köpas på de flesta bildelar butiker.
  5. Utför regelbundna kontroller. Glöm inte att kolla din drivrem på periodisk tidsram för att se till att du inte missar något. Denna enkla förebyggande underhåll åtgärder kan bidra till att din serpentin bältet inte går sönder eller lossnar när det skulle vara mest ofördelaktigt för dig.