Vad är Elephant Trekking?

October 5

Många människor är fascinerad av elefant, en exotisk och alltmer sällsynt varelse. Allmänhetens fascination elefanter har gjort elefant trekking en populär turistaktivitet på platser som en gång hade vilda elefanter och även vissa platser där elefanter gick aldrig förr. Elephant trekking turer tar gäster på en tur genom skogen till en destination - på elefanter. Aktiviteten kombinerar traditionell sightseeing med spänningen av en elefant ride.

Elefant trekking är särskilt populär på ön Phuket i Thailand. Ursprungligen elefanter levde i norra Thailand, men de fördes till Phuket på grund av den höga volymen av turismen där. Ön har ett dussin elefant trekking läger. De har mer än 150 elefanter, och regeringen har förbjudit import av elefanter till ön för att förhindra överbefolkning. De flesta elefanter som används i elefantridning är kvinnor eftersom de är mjukare än hanarna.

Det blir allt svårare för asiatiska elefanter att existera i det vilda eftersom deras livsmiljöer krymper på grund av mänskliga aktiviteter som avverkning och jordbruk. Vissa olagliga loggers fånga vilda elefanter och använda dem för att dra timmer. De kan bära endast ca 600 pounds (ca 272 kg), men de loggers tvinga dem att bära mer vikt och arbeta dem till den grad av utmattning. De som fortfarande är fri kan fortfarande vara i fara: elefanter foder naturligt för skogsprodukter, så de söker efter mat i de utvecklade länderna som har utmanövrerade sina skogar. Några har blivit förgiftad av ananas bönder, som ser elefanterna som skadedjur som förstör grödor.

Ansvariga elefant trekking företag använder sina vinster för att stötta sina elefanter, skapa ett tryggt hem för djur som är i fara i det vilda. De håller elefanter i bekväma miljöer med massor av mat, så att de kan beta i sina fria timmar precis som de skulle i det vilda. Elefanterna hålla sig borta från farorna med fångst och gift, och de kan utveckla relationer med sina hanterare.

Det finns dock vissa verksamheter som misshandlar sina elefanter. Användningen av en metallkrok för att styra djuren, men avskydde av djuraktivister, är laglig i vissa ställen där elefant trekking är populärt, som Thailand. Vissa elefant hanterare ignorerar elefanter "naturliga beteenden, att hålla dem borta från skogstäcket de naturligtvis söka och tvingar dem att arbeta för långa timmar. I Phuket har regeringen försökt stävja dessa metoder genom att införa regler och obligatoriska hälsokontroller för elefanterna. Blivande turister kan visa sin respekt för de djur de längtar efter att se genom att forska elefant trekking företag i området som de vill besöka och välja ett företag som behandlar sina djur väl.

  • Elefant trekking kombinerar traditionell sightseeing med en åktur på en elefant.