Vad är en kock hatt?

May 8

En kock hatt, även ibland kallas en toque-blanche, är en del av en kock uniform. Den brimless hatten täcker hela huvudet av hår för att eliminera eventuella strö hår från att falla i skålarna förbereds. Traditionellt är ganska högt här typen av mössa, 9-12 "(228-305mm), som har vertikala veck som löper runt kroppen. Tillverkad av antingen stelt stärkta tyg, mestadels bomull och bomullsblandningar, eller av papper, kockmössor kommer i antingen vitt eller svart.

Flera versioner av ursprunget till kocken hatt företräde. En berättelse går att kocken för kung Henrik VIII gick skallig och halshöggs efter kungen fann ett hår i hans soppa. Hädanefter var alla Royals kockar som krävs för att bära en hatt.

En annan berättelse påstår kocken hatt kom under tiden för de gamla assyrierna. Eftersom en vanlig metod för dagen för att störta en impopulär monark var att förgifta honom, endast de mest lojala och betrodda män tilläts bli domstols kockar. Som bekräftelse på sin höga ställning, fick kockarna får bära en krona av slag. Formade efter stilen på kronan kungen bar var revbenen på sidan av kungens krona avbildas av veck på kronorna av kockarna.

Traditionella versioner av denna hatt inkluderar alltid hundra veck. I linje med den assyriska hatten teorin, är det sagt att anledningen en kock hatt hade hundra veck är att en mästerkock visste hur man förbereder ägg hundra olika sätt. I denna tid och en del av världen, var ägg anses vara symbol för universum, och som sådan var mycket uppskattad.

I dagens värld, inte alla kock hattar har hundra veck. Kockar kan bära alla typer av hattar, från baseball caps att poufy pizzabagare typer, men de flesta fortsätter att bära någon form av hat av hygieniska skäl.

En kock hatt är en del av den accepterade enhetliga i ett restaurangkök, men andra köpa en som en del av en kostym, eller för att ha lite kul på en bakgård grill. Om du är shopping för en, kan du hitta en på enhetliga butiker, restaurang leverans butiker, online matlagning platser, eller på att laga butiker.

  • En berättelse om ursprunget till kockhatt härstammar från kung Henrik VIII, som halshögg en kock när ett hår hittades i hans soppa.
  • En toque blanche är den mest populära typen av kock hatt bärs runt om i världen.
  • Traditionell kockmössor har exakt 100 veck.