Vad är ett bokmärke?

May 12

Ett bokmärke är en sida keeper. En läsare infogar ett bokmärke i sidorna i en bok när han eller hon slutar läsa. Detta sätt när det är dags att läsa igen, läsaren kan öppna sidor där bokmärket är att hitta plats i boken där han eller hon slutade på snarare än att försöka komma ihåg sidnumret. Bokmärken spara behöva bläddra i den boken och läsa meningar som försöker att hitta den exakta platsen för att åter börja läsa boken. Ett bokmärke kan göras av många olika material från en enkel bit kartong till en specialtillverkad plastklämma till en ornately förskönade tyg skapande. Bokmärken kan massproduceras och säljas i butiker eller kan handgjorda.

Handgjorda bokmärken kan skapas från skrot du har i hemmet. Till exempel, efter att platta en kartong som en gång höll ansiktsservetter, skära rektanglar från den för att göra några bokmärken innan du lägger resten av papp till papperskorgen. Bara limma två rektanglar tillsammans med mönstret på utsidorna och du har färgglada rejäla bokmärken. Ansikts vävnad lådor är ofta tillgängliga i attraktiva mönster och färger så det här är ett bra sätt att göra designen håller längre.

Du kan också köpa mönstrade papp bokmärken. Vissa är laminerade och vissa har en tofs läggs till toppen. Ett bokmärke till salu i en bokhandel eller annan butik kan vara märkta med en humoristisk ordstäv eller en dikt. Ett bokmärke kan göra en stor extra gåva när du ska köpa en bok för en gåva. De flesta bokhandlar sälja dem på stativ nära utcheckningen.

Du kan ofta hitta roliga barn bokmärken för att ge med childrenâ € s böcker som gåvor. Bokmärken med deras favorit licensierade tecken på dem kan även hjälpa mindre ivriga läsare blir mer intresserade av läsning. Göra bokmärken är ett utmärkt hantverk göra för att med barn i alla åldrar och även en mycket litet barn kan göra några krita klotter på en tomt vitt kartong. Det är en bra idé att skära rektanglarna lite större för yngre barn så att bokmärket är lättare att hantera. Äldre barn kan göra bokmärken från rester av band och paljetter de lim på bitar av filt.

Vissa typer av bokmärken är plastklämmor, som fäste rätt på en sida i en bok. Dessa är bra vid transport en bok som en vanlig bokmärke kan glida ut från mellan sidorna. I en nypa kan du klippa ett gem på din boksida att använda som ett bokmärke.

  • Ett bokmärke kan hjälpa en läsare att hålla sin plats i en bok när de måste sluta.