Hur använder jag kinesisk medicin för Acne?

May 27

Traditionell kinesisk medicin för akne kan användas av alla människor. De som är intresserade av att använda denna alternativa akne behandling kan också rådgöra med en utbildad läkare. Utövaren bedömer en patientâ € s tillstånd och bestämmer en behandling. Planer Behandlings omfattar vanligtvis akupunktur och ett urval av kinesiska örter.

I filosofin av traditionell kinesisk medicin, är akne orsakas av obalanser i kroppen, vilket kan blockera qi, eller livsenergi, från att strömma fritt genom olika organsystem. Ett antal faktorer kan orsaka dessa obalanser, såsom väder, diet, eller hormonella förändringar. Enligt kinesisk medicin för acne, kan tillståndet bli följden av obalans på grund av värme och fukt. Utövaren träffar patienten, granska patientens allmäntillstånd, och kommer då att förskriva individualiserade behandlingar.

Inflammation indikerar kroppen har överskottsvärme. Fukt, indikeras av pus och vätskeutsläpp i vissa fall av akne, kan vara en faktor också. Det finns olika typer av värme och fukt och från en traditionell kinesisk medicin för akne perspektiv dessa specifika symptom varierar i olika människor.

Akne kan bero giftiga värme, lung värme, magen värme, blod värme eller fuktig värme. Den typ av värme bestäms genom att analysera egenskaperna hos patientâ € s akne, puls, tunga, och andra faktorer. Varje typ av värme uppstår från olika orsaker, och indikerar organsystem där qi blockeras. Till exempel kan en person med giftiga värme har svår, mycket inflammerad akne med pus, en snabb puls, och röd tunga med en torr, gul beläggning. Patienter med lung värme kan känna deras akne är kliande, och deras tungor kan ha en tunn, gulaktig beläggning, och deras pulser kan vara snabb och lätt.

Någon som har mage värme kan ha akne främst runt munnen, rygg, axlar och bröst. Hans puls kommer att tendera att vara stark och snabb, och han kan ha en röd tunga med en tjock, gulaktig beläggning. En blod värme obalans kan anges när patienten spolas, ogillar att vara varmt, har en röd spets tungan, och har en tunn, snabb puls. När patienten har fet hud, inflammerad, varfyllda djupa akne, tillsammans med en röd, fet tungan och en snabb, senig puls, kan hon lida av fuktig värme.

Vid användning av traditionell kinesisk medicin för akne, kan patienten behandlas med akupunktur, kinesiska örter eller en blandning av dessa två typer av behandlingar. Utövaren väljer akupunkturpunkter och örter baserat på hennes bedömning av den individuella patientâ € s situation och vilken typ av värme har orsakat akne. Några kinesiska örter för akne inkluderar forsythia frukt, vit krysantemum blomma, mandarin skal, röd salvia rot, kaprifol blomma, och lakritsrot.

  • Lakritsrot är en kinesisk ört som används som en akne behandling.
  • Mandarin skal används i kinesisk medicin för akne.
  • Ett urval av örter är ofta en del av kinesisk medicin behandling av akne.
  • Traditionell kinesisk medicin kommer sannolikt innebära akupunktur behandlingar.
  • I kinesisk medicin, är akne orsakas av obalanser i kroppen.