Vad är skillnaden mellan vardagligt och varje dag?

July 31

Skillnaden mellan "vardagliga" och "varje dag" är ganska enkel, och det finns en enkel tumregel som människor kan använda för att avgöra vilken frasen skulle vara lämplig. Kort sagt, är "dagligt" ett adjektiv som beskriver något vanligt eller vanligare, medan uttrycket "varje dag" betyder "varje dag." Förvirrande dessa två är en mycket vanlig grammatikfel, men det kan oftast undvikas.

Det borde vara ganska lätt att avgöra vilken av dessa fraser är korrekt när det är klart vad varje innebär; Men, kan en författare ersätta "varje dag" och se om det fungerar i meningen. Till exempel, om en person inte kan avgöra om den "tåget passerar varje dag" eller "tåget passerar varje dag", säger han eller hon skulle kunna använda "varje" istället och säger "tåget passerar varje dag." I detta fall är den korrekta frasen "varje dag", eftersom det beskriver en händelse som inträffar dagligen. Å andra sidan, "bortgången av tåget är vardagsmat," fungerar inte som "bortgången av tåget är en varje dag händelse."

Istället för att använda "varje dag", en person kan också ersätta "vanlig" i en fras. En mening som "jag går till mataffären vanliga" låter inte rätt, så det måste vara "Jag går till mataffären varje dag." Å andra sidan, "är en resa till postkontoret en vanlig händelse" meningen låter helt normalt, så det korrekta ordet är "varje dag." Genom att hålla betydelser av dessa termer i åtanke, de flesta människor tycker att det är oerhört svårt att förväxla dem.

Genom att vara medveten om skillnaden mellan de två begreppen, kan människor befinner sig märker dem används felaktigt oftare, särskilt i livsmedelsbutiker, som är ökända för nyfikna grammatiska fel. Många människor, däribland högutbildade, inte alltid tänka ut de ord och fraser de använder, så denna gemensamma mix-up kan finnas i tidningar och även böcker, trots att dessa publikationer rutinmässigt redigerad av ett team av människor att fånga sådana fel.

Förresten, visas ordet "vardagliga" för att går tillbaka till det tidiga 1600-talet, då det användes för att beskriva informella kläder, differentiera sådana kläder från formella kläder som bärs till kyrkan och stora evenemang. Känslan av "vanliga" dök omkring 150 år senare, medan "everywhen" och "everyhow" upplevde också en kort period av popularitet på 1800-talet, men aldrig fångats på.

  • Använd "varje dag" att betyda "varje dag", till exempel "solen går upp och ställer varje dag.".
  • Använd "prestera" betyda vanliga, till exempel "arbetspendling är en vardaglig sak.".