Vilka är de olika typerna av Ankel rehabilitering?

June 23

De flesta människor stam, vrickning eller fraktur en fotled någon gång i sitt liv. Ankel rehabilitering är ett populärt sätt att påskynda läkningsprocessen och förhindra framtida fotled skador. Om ankeln är stukat, kan olika typer av fotled rehabilitering påbörjas efter att svullnaden har gått ner. Om ankeln är splittrade, kanske rehabilitering starta efter läkaren medger ankeln rörelse igen. Det finns många olika typer av fotled rehabilitering, till exempel flera sorters fotled övningar, ankel hängslen, ankelband och alternativa träning.

En av de olika typerna av ankelrehabiliteringsbehandlingar är proprioceptiv träning. Dålig proprioception är den skyldige i många fotled skador, eftersom det är den bodyâ € s förmåga att känna där lederna är. Vissa människor skadar sina vrister när de fångas ur balans och deras kroppar inte vet hur man ska kompensera för obalansen och reagera på rätt sätt. Några proprioceptiva övningar inkluderar balansera på ett ben i taget och ändra vikt snabbt på varje ben. De omfattar även ben gungor, tå promenader och häl promenader.

Muskel förstärkning och flexibilitet övningar är andra former av olika typer av fotled rehabilitering. När en person har flera gånger fotled skador eller inte lätt läka från dem, kan han eller hon behöver göra dessa typer av övningar. De arbetar för att bygga vadmusklerna, förbättra rörelseomfång och öka flexibiliteten i ankleâ € s senor och ligament. Några av dessa övningar inkluderar fotled cirklar, stretching och styrketräning.

Ankel hängslen och remmar används för att stabilisera och stödja fotleden och begränsa sitt utbud av rörelse för att göra det möjligt att läka. Det finns många olika typer av ankel rehabiliterings-stöd och remmar, inklusive styva, halvstyva och icke-styva versionerna. Styva ankel hängslen tillåter inte någon ankelrörelse, och halvstyva stag är tillverkade av mjukare material som tillåter grundläggande front-to-back rörelser. Icke-stela hängslen eller remmar vanligen är gjorda av elastiskt material och ge ett visst stöd till ankeln men ändå tillåta ett brett utbud av rörelse. Vissa människor anser high-top sneakers att vara en del av den icke-styva stag kategori.

Återställning från en ankelskada kräver oftast många olika typer av ankelrehabiliteringsövningar. Många människor vill komma tillbaka till sina vanliga träningspass rutiner också. Ett sätt att upprätthålla kondition och aeroba aktiviteter är att införliva alternativa övningar som inte sätter mycket press eller vikt på ankeln, såsom simning eller vattengympa. Andra människor gradvis återgå till normala sportaktiviteter, men minska sin träningstid och intensitet.

  • Vatten aerobics är en övning som utförs i en pool.
  • En person med en stukad fotled.
  • Stukningar och stammar är vanliga orsaker till fotled smärta.
  • AIRCAST fotled hängslen har blivit en standard behandlingsalternativ för personer som genomgår stukad fotled rehabilitering.
  • Simning sätter lite påfrestning på vristerna.
  • En person med en bruten fotled.